Studenten voor X

Canadese studenten winnen Global Student Challenge 2018

Na een spectaculaire week vol bedrijfsbezoeken, workshops en netwerkmomenten gingen vier Canadese studenten aan de haal met de eerste prijs van de Global Student Challenge 2018.

De vier masterstudenten van de McGill University uit Canada bleek na zes verschillende rondes in de finale de beste van de 27 deelnemende studententeams. De tweede prijs (€ 6.000) was voor studenten van het Indian Institute of Management Lucknow, de derde prijs (€ 4.000) was voor studenten van de University of Sao Paulo uit Brazilië.

Fictief bedrijf runnen

Na een jaar van voorrondes tussen honderden teams van universiteiten en hogescholen wereldwijd, gingen de finaleteams uit 18 verschillende landen met 23 verschillende nationaliteiten een week lang bij hogeschool Windesheim de strijd met elkaar aan. Elk team heeft de opdracht een fictief bedrijf zo winstgevend mogelijk te maken. Sleutels tot succes zijn samenspel en kennis van ketenfinanciering. De studenten moeten oplossingen bedenken voor realistische bedrijfskundige situaties, zoals omgaan met faillissementen van klanten en leveranciers en veranderend kredietbeleid van banken en kredietverzekeraars. Naast het wedstrijdelement was er tijdens de finaleweek van de Global Student Challenge vooral ook gelegenheid om met elkaar te spreken, te leren over elkaars culturen en onvergetelijke herinneringen te maken. Er waren verschillende activiteiten voor de studenten, workshops voor docenten, bedrijfsbezoeken naar Heineken, Scania en de bloemenveiling in Aalsmeer en een trip naar de Rotterdamse haven.

The Talent Connection

De Global Student Challenge werd dit jaar voor de vierde keer mogelijk gemaakt door de Supply Chain Finance Community, waar ook het lectoraat Supply Chain Finance van Windesheim aan verbonden is. Voor het eerst dit jaar was er The Talent Connection, waar bedrijven nieuwe talenten kunnen ontdekken. Eén van de belangrijkste doelen van de Global Student Challenge is dan ook om een brug te bouwen tussen studenten die zoeken naar carrièrekansen en bedrijven die zoeken naar een toptalent. Windesheim is erg trots dat zij bedrijven met een grote internationale aanwezigheid mochten ontvangen. Bedrijven als Amgen, KPMG, Heineken, VMI, Henkel, PwC, Buck Consultancy International (BCI), DS Smith, Friesland Campina, Arrow Electronics en ASML waren aanwezig om nieuwe talenten te scouten en te werven in samenwerking met The Talent Connection.

Meer weten over de Global Student Challenge. Kijk op Facebook en  >Instagram