Student die aan het bellen is

Twee studenten Civiele Techniek winnaar Poster Polymeerprijs 2018

28 maart 2018

Robin Rook en Robbin Lassche, twee inmiddels afgestudeerde studenten Civiele Techniek winnen de Poster Polymeerprijs voor een als uitmuntend beoordeeld afstudeeronderzoek op het gebied van polymeertechnologie.

Robin Rook en Robbin Lassche werken inmiddels al anderhalf jaar bij de civiele aannemers BAM en Van Spijker maar krijgen opnieuw een beloning voor de resultaten van hun afstudeeronderzoek. Zij winnen met hun afstudeeronderzoek ‘Renovatie stalen brugdekken met VVK sandwichconstructie’ de KNCV HBO Poster Polymeerprijs 2018. Zij zullen hun onderzoek tijdens een postersessie op 16 april 2018 presenteren op de Dutch Polymer Days 2018 en ontvangen dan onder meer een oorkonde. 

Lichte sandwichconstructie

Als studenten Civiele Techniek van Windesheim deden zij onderzoek naar de toepassing van vezelversterkt kunststof composiet om stalen brugdekken mee te renoveren. De stalen dekplaten van bruggen hebben te maken met scheurvorming die deels het gevolg is van toegenomen verkeersintensiteit. Rijkswaterstaat kiest doorgaans voor reparatie van de stalen dekplaat met hoge sterktebeton maar die methode heeft verschillende nadelen zoals ongewenste effecten op de balancering bij beweegbare bruggen. Daarom bedachten en testten de studenten een techniek waarbij ze staal en polymeer combineerden tot een lichtere sandwichconstructie die vanaf de onderkant van de brug kan worden geplaatst. Naast de lichtere constructie heeft deze methode het voordeel dat er minder verkeershinder is. StudentenSTAALprijs 2017

StudentenSTAALprijs

Met hun onderzoek vielen Robin en Robbin al eerder in de prijzen, te weten de eerste prijs bij de StudentenSTAALPrijs in oktober 2017 van de belangenorganisatie Bouwen met Staal. De jury van die prijs noemde het onderzoek van Robin Rook en Robbin Lassche een onorthodoxe oplossing voor een actueel probleem. ‘Slim verbeterd, goed nagedacht, indrukwekkend onderzoeksniveau.’

Mogelijk vervolg

Het afstudeerrapport van de studenten wordt momenteel aangevuld tot een rapport van het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim. Op basis hiervan wordt contact gezocht met Rijkswaterstaat en krijgen de ideeën van de afgestudeerde Windesheimstudenten wellicht een praktisch vervolg.

De Dutch Polymer Days (DPD) 2018

De Dutch Polymer Days (DPD) 2018 vinden plaats op 16 en 17 april 2018 in Lunteren. Op 16 april presenteren  Robin Rook en Robbin Lassche hun prijswinnend onderzoek tijdens de DPD postersessie.

Meer informatie over het programma van de Dutch Polymer Days (DPD) 2018 vind je hier