Student die aan het bellen is

De opbrengsten van eHealth

16 maart 2018

Op 15 maart sprak lector Marike Hettinga op het jaarlijkse Health Valley Event tijdens de sessie 'eHealth: het experiment voorbij'.

Marike blikte in haar presentatie terug op wat eHealth heeft gebracht in het afgelopen decennium. Waar zaten de valkuilen en uitdagingen? Hoe staan we er nu voor? Welke uitdagingen spelen er nu en hoe gaan we daarmee om? De presentatie was de aftrap voor een levendige forumdiscussie onder leiding van Maarten den Braber.

Marike sloot haar verhaal af met een oproep om in de komende tijd meer aandacht te besteden aan het inbeddingsproces van technologie in het zorgproces. Hoe ondersteun je zorgprofessionals om ehealth tot een tweede natuur te maken? Zorgprofessionals krijgen wel een ‘knoppentraining’ als er nieuwe technologie wordt ingevoerd, maar ze worden niet gefaciliteerd in hoe ze die technologie zich echt eigen kunnen maken en wat dat betekent voor de inhoud van hun zorg. In het project Beeldcommunicatie in de GGZ heeft het lectoraat bijvoorbeeld instrumenten ontwikkeld die inspiratie en reflectie bieden voor het gebruik van beeldbellen in de GGZ: een animatie, de app Samenspraak, en zes beeldbelverhalen. Deze producten zijn gebundeld op de website Beeldbellen in de GGZ.

Bekijk foto's van het event