Student die aan het bellen is

Projectgroep Smart Connected Diabetes Care in gesprek met minister

25 januari 2018

De projectgroep van het onderzoek Smart Connected Diabetes Care mocht maandag 22 januari bij ziekenhuis Isala in Zwolle praten met minister Bruins van Medische Zorg.

In het onderzoek staat centraal hoe de therapie voor jongeren met diabetes kan worden verbeterd met een slimme boluscalculator, die wordt toegevoegd aan de Diabetes 24/7-app van mHealth 24/7.

Digitale ondersteuning verbetert zorg

De projectgroep gaf bij de minister aan dat de zorg voor kinderen met diabetes veel beter wordt als je hen digitaal kunt ondersteunen. Die ondersteuning bestaat dan uit advies over hoeveel insuline de kinderen moeten spuiten. Als dat wordt berekend door gebruik te maken van sensoren die bijvoorbeeld inspanning, stress en omgevingstemperatuur meten, kunnen kinderen veel betere adviezen krijgen over hoeveel insuline ze moeten spuiten. Ook kan er dan een slimme calculator worden gemaakt die zelflerend wordt en de adviezen nog persoonlijker afstemt op de individuele patiënt.

Doorlooptijd moet korter

Daarnaast heeft de projectgroep bij minister Bruins aangegeven dat de doorlooptijd van innovatie naar daadwerkelijke uitrol op de markt te lang is. De samenstelling van het projectteam – een arts, onderzoekers en twee mkb’ers – moet die doorlooptijd verkorten.

Lees meer over het onderzoek Smart Connected Diabetes Care
Lees meer over het bezoek van minister Bruins aan Isala

Gesprek met minister Bruins