Student die aan het bellen is

Ik zou wel eens willen weten...

04 september 2017

Gevarieerd Zwols programma Wereld Alzheimer Dag wil vragen boven tafel krijgen.

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en wordt wereldwijd aandacht besteed aan de circa 50 miljoen mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. In de regio rond Zwolle slaan dit jaar voor het eerst diverse partijen hiervoor de handen ineen.

Gevarieerd programma

In de week van Wereld Alzheimer Dag bieden deze organisaties, die samenwerken rond het thema dementie, een gevarieerd programma. Het programma bevat onder meer een indrukwekkende dansvoorstelling, voorlichting in supermarkten, een Alzheimer Café met luistertheater en een film over dementie bij mensen met een andere culturele achtergrond. Iedereen in de regio Zwolle kan gratis deelnemen aan een of meer programma onderdelen.

Bekijk het programma in het programmaboekje

Ik zou wel eens willen weten….

Met dit programma willen de partijen dementie onder de aandacht brengen, kennis verstrekken en in gesprek raken met mensen die er in hun dagelijks leven mee te maken hebben. Het thema van Wereld Alzheimer Dag 2017 in de regio Zwolle is: “Ik zou wel eens willen weten ……..”. De organisaties hopen zo boven tafel te krijgen welke vragen er leven, zodat zij nog betere informatie kunnen verstrekken.

Aandacht voor 4.000 mensen met dementie in de regio

De ziekte werd ruim 100 jaar geleden ontdekt en het aantal mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie neemt ieder jaar nog toe. Zolang er nog geen oplossing is gevonden, staat ons maar één ding te doen: Goed zorgen voor mensen met dementie en hun naasten. Dat doen we in de regio Zwolle met een groot aantal partijen. De ruim 4.000 mensen met dementie in de regio verdienen op Wereld Alzheimer Dag onze speciale aandacht.

Deelnemende partijen

Gedurende de week worden er tal van activiteiten georganiseerd door de volgende organisaties: ProMemo, Deltion College, Viaa, Hogeschool Windesheim, Landstede MBO, IJsselheem, Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, Travers Welzijn, Zwolle Doet, Stichting WijZ, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en het Netwerk Dementie IJssel-Vecht.