Student die aan het bellen is

Windesheim biedt Treant hbo-opleiding Verpleegkunde op maat én op locatie

21 maart 2017

Verpleegkundigen worden bijgeschoold naar hbo-niveau; vakmanschap, kennis en positieve energie blijft behouden voor de zorggroep.

Veranderingen in de zorg, toenemende complexiteit en nieuwe taken stellen andere eisen aan verpleegkundigen. Dat merkt ook Zorggroep Treant uit Drenthe. Voor hun 17 centra voor verpleeg- en ouderenzorg was het echter moeilijk hoogopgeleid personeel te vinden. Daarom laten zij een gemotiveerde groep van 27 mbo-verpleegkundigen bijscholen naar hbo-niveau. Windesheim verzorgt deze opleiding; op maat en op locatie. En zeer naar tevredenheid, zo is te lezen in het personeelsmagazine van Treant.

Lees het artikel

Tekort aan hbo-verpleegkundigen

Er is een groeiend tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen. Gelukkig is het aantal studenten aan de hbo-opleidingen verpleegkunde de laatste jaren gestegen, maar deze aantallen zijn nog onvoldoende om het huidige tekort op te vangen. Het bijscholen van mbo- naar hbo-verpleegkundigen is een manier om een gedeelte van dit tekort op te vullen. Windesheim biedt die mogelijkheid via de flexibele en vraaggerichte deeltijdopleiding hbo-Verpleegkunde.

Waardevol traject

Door de opleiding ‘in huis’ aan te bieden speelt Windesheim in op de vraag de studie en de werkvloer naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Zo is de lesstof toegespitst op de zorginstelling en kunnen de studenten sparren met hun eigen werkbegeleiders. Door het uitvoeren van de praktijkopdrachten op de eigen werkvloer, nemen de studenten bovendien hun collega’s mee in hun ontwikkeling. Een waardevolle bijkomstigheid!

Meer weten?

Voor meer informatie over de deeltijdopleiding Verpleegkunde kunt u terecht bij dhr. Gertie Tabor (GHJ.Tabor@windesheim.nl) of bij mevr. Marrie Verboom (m.verboom-vanleeuwen@windesheim.nl).