Student die aan het bellen is

Uitleg over samenwerkingsthermometer in de zorg ook in animatie beschikbaar

01 maart 2017

Als professional in de zorg ben je niet de enige die bij je cliënt op bezoek gaat. Mantelzorgers en vrijwilligers spelen een steeds grotere rol bij zorgverlening.

Sinds februari 2015 werken onderzoekers, docenten, studenten en professionals samen aan de ontwikkeling van bruikbare samenwerkingsthermometers; een online diagnose-instrument waarmee teams autonoom hun eigen samenwerking inzichtelijk kunnen maken en stappen kunnen zetten om deze bij te stellen. Ook de samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers kan met dit meetinstrument geëvalueerd worden.

Mantelzorgers en vrijwilligers

Want tegenwoordig ben je als professional niet de enige die bij je cliënt over de vloer komt. Mantelzorgers en vrijwilligers spelen een steeds grotere rol in zorgverlening. Om een goede samenwerking te creëren is meer dan ooit goede communicatie en afstemming nodig.

De samenwerkingsthermometer kan daarbij helpen. Door een digitale vragenlijst geeft de thermometer inzicht in waar het goed gaat en waar het beter kan. Daarnaast biedt de toolbox werkvormen die kunnen helpen bij het verbeterproces.

Animatie

Om dit hele proces goed in kaart te brengen en te verduidelijken, is er een animatie gemaakt. De animatie geeft weer in welke situatie professionals opereren, met welke factoren zij rekening dienen te houden en hoe de samenwerkingsthermometer werkt.

Bekijk de animatie

Lees meer over de samenwerkingsthermometer