Student die aan het bellen is

Konkuk University uit Seoul bezoekt LivingLab Assendorp

14 november 2016

Het LivingLab Assendorp van de opleiding Toegepaste Gerontologie ontving op vrijdag 11 november internationaal bezoek uit Zuid-Korea.

Een delegatie van de Koreaanse Konkuk University uit Seoul bracht een bezoek aan het LivingLab in wijkcentrum De Enk in de Zwolse wijk Assendorp. Zij werden begeleid door vertegenwoordigers van EP-NUFFIC, een organisatie voor internationalisering in onderwijs. Eén van de doelstellingen van Windesheim is om een LivingLab Smart Ageing in Korea op te zetten naar het model van het LivingLab in Assendorp.

De delegatie maakte kennis met studenten van Windesheim en de projecten zij die samen met de omwonenden realiseerden. Bij het bezoek waren ook de gemeente Zwolle, de studenten en betrokken onderzoekers aanwezig. De samenwerking tussen hogeschool, gemeente en omwonenden is uniek voor Koreaanse begrippen.

Samenwerken

EP-NUFFIC wil met Windesheim en drie andere Nederlandse onderwijsinstellingen (Fontys Eindhoven, de Hanzehogeschool en de Hogeschool van de Kunsten Utrecht) de banden tussen beide landen op het gebied van hoger onderwijs versterken. Na het bezoek aan LivingLab Assendorp ontving Henk Hagoort, voorzitter van college van bestuur van Windesheim, de delegatie op de campus. Henk Hagoort en zijn Koreaanse counterpart Sang-Gi Min tekenden een overeenkomst die de samenwerking tussen beide instellingen nog verder concretiseerde.

Toegepaste gerontologie ondertekening Korea