Student die aan het bellen is

Een mediaklus? Vraag het een Journalistiekstudent

24 november 2016

Studenten van Journalistiek van Windesheim gaan zelf de markt op. Bedrijven die een mediaklus hebben, kunnen deze indienen via freelanceloket.nl.

De opleiding Journalistiek bereidt studenten tijdens de studie al voor op een zelfstandig bestaan. Vaste banen zijn er nauwelijks nog. En vooral in de mediawereld zijn flexibele contracten al lange tijd gewoon. Om studenten snel praktische ervaring op te laten doen met deze manier van werken, is er nu freelanceloket.nl. Een online marktplaats voor mediaproducties. Bedrijven kunnen op de site een klus plaatsen en studenten reageren als ze de opdracht willen aannemen.

Vraag en aanbod

“Niet alleen met de opdracht zelf, maar ook met het maken van afspraken, het samenwerken met bedrijven en met financiële afhandeling wordt ervaring opgedaan. Daarom brengt de website alleen vraag en aanbod samen”, aldus Floor Sudowe, voorzitter van Freelanceloket. “Studenten krijgen workshops en begeleiding van Freelanceloket, maar het merendeel moeten ze zelf doen.”

Uiteenlopende klussen

Bedrijven kunnen heel uiteenlopende klussen plaatsen op de website zoals fotograferen, het maken van video’s, het schrijven van artikelen, interviews houden, de rol van dagvoorzitter vervullen of het bijhouden van social media-pagina’s.

Aftrap 24 november 14.30 uur X-gebouw Windesheim

De feestelijke aftrap vindt op 24 november plaats in het X-gebouw van Windesheim. Studenten geven de ‘ins en outs’ van Freelanceloket. Marleen Hoftijzer geeft daar haar TEDx-Talk over het vinden van onderwerpen en opdrachten. Verder is er een panelgesprek met freelancers en opdrachtgevers en een netwerkborrel na afloop. De aftrap start om 14.30 uur in het X-gebouw op de eerste verdieping. Iedereen is welkom.

Kijk voor meer informatie over Freelanceloket op de website