Student die aan het bellen is

Co-creatie studenten en ouderen enthousiasmeert opbouwwerk

21 november 2016

Deelnemers LivingLab Assendorp bewijzen effect co-creatie tijdens Krachtproef, de jaarlijkse bijeenkomst van opbouwwerkers en wijkcoördinatoren.

Tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Toegepaste Gerontologie verzorgden samen met twee ouderen een workshop op het landelijk opbouwwerkfestival Krachtproef. Zowel de voorbereiding als de presentatie zelf werd samen gedaan. Daarmee waren ze het ‘levende bewijs’ dat samen creëren niet alleen leuk is, maar vooral een toegevoegde waarde heeft. Co-creatie neemt niet voor niks een prominente plaats in van de opleiding.

Co-creatie ervaren

Tijdens de workshop vertelden de ouderen en de studenten over hun ervaringen met LivingLab; elk vanuit het eigen perspectief. Zij lieten ook een eindproduct van vorig studiejaar zien en discussieerden met de groep over de vraag of co-creatie ook zou werken binnen hun eigen context. De deelnemers waren erg enthousiast over de workshop. Niet alleen om ideeën en technieken op te doen, maar ook om het succes van co-creatie te ervaren.