Student die aan het bellen is

Pitch over dementievriendelijke samenleving wint Business4Students-award

18 maart 2016

De eerste editie van Business4Students is gewonnen door Lisa de Kramer, studente van de opleiding Toegepaste Gerontologie. Zij won daarmee 500 euro en de ‘gouden’ B4S-award.

Business4Students heeft als doel jongeren en ondernemers met elkaar te verbinden. Deze verbinding werd onder meer tot stand gebracht bij de pitchwedstrijd, waarbij leerlingen en Lisa de Kramer wint Business4Studentsstudenten hun ondernemende ideeën aan de coaches en jury presenteerden. Vanuit de opleiding Toegepaste Gerontologie (TG) deden drie studenten mee aan deze pitchwedstrijd. Zij worden -net als de andere deelnemers- na het evenement verder geholpen door een coach.

Dementievriendelijke samenleving

Winnares Lisa de Kramer wil zich graag inzetten voor een dementievriendelijke samenleving en is op zoek naar advies over het in contact komen met relevante bedrijven en organisaties. Daarbij krijgt zij hulp van coach Charlotte Extercatte. De andere deelnemers namens TG waren Ingrid Putters en Nienke Luten. Zij hebben plannen voor ondersteuning van de overbelaste mantelzorger, respectievelijk een samenwerkingsverband om kleine initiatieven tegen eenzaamheid te stimuleren. Docente Geraldine Visser is enorm trots op ‘haar’ studenten: “Zij hadden het lef om hun nek boven het maaiveld te steken en hun eigen (idee voor hun) onderneming te pitchen. En met groot succes!”

Inspirerende middag

De drie TG-studenten werden aangemoedigd door een aantal mede-studenten, die op hun beurt terugkijken op een leerzame middag met interessante workshops over crowdfunding, personal branding, presenteren, netwerken, trends en 3Dprinten: “Wat ik nu anders zou doen bij netwerken is eerder op iemand durven af te stappen en een gesprek aan te gaan. Niet verlegen zijn om visitekaartjes te geven. Daarnaast heb ik geleerd dat het haast nog belangrijker is wie je bent en kent, dan wat je doet”, aldus student Ilse Stubbe. Haar mede-student Hannah Bremer vult aan: "Ik heb een super leuke en inspirerende middag gehad! De workshops waren erg boeiend en zeer bruikbaar voor mijn stage. Maar wat de dag echt geweldig maakte waren de pitches van studenten a la de Voice of Holland, dat was zo spannend!"

Een sprong in het diepe

Voor Lisa was het na de prijsuitreiking nog nauwelijks te bevatten: "Ik realiseer me nu dat het geen droom, maar werkelijkheid is. Het is zo fijn om van anderen te horen, dat zij wat zien in je onderneming! Geeft toch een stuk geruststelling en weer extra motivatie om mij voor de volle 100% in te zetten." Lisa is niet alleen 500 euro rijker, maar ook een ervaring: ''Zolang je verhaal vanuit je hart komt, maakt het niet uit hoeveel winst je maakt, maar gaat het om de mensen die je raakt en waar je het voor doet. Als jij een gat in de markt ziet, blijf niet wachten tot het gat jou ziet, maar spring in het diepe en verzamel de mensen om je heen die samen met jou het gat willen invullen.''

Business4Students

Business4Students werd gezamenlijk georganiseerd door onderwijsinstellingen, organisaties en ondernemers in de regio Meppel en Zwolle. De volgende onderwijsinstellingen namen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, CSG Dingstede en Terra MBO Meppel. Verder waren onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel, Zorgcampus Noorderboog en Huiswerkschool Meppel actief in de organisatie van het evenement. De aanmoedigingsprijs van 500 euro werd mogelijk gemaakt door Rabobank MMS en de enige echte ‘B4S-award’, een 3D-print door de ondernemers achter 3Dkanjers.

Foto: Lisa de Kramer ontvangt uit handen van juryvoorzitter Jacques Tichelaar, Commissaris van de Koning, haar prijs.