Student die aan het bellen is

Toegepaste Gerontologie demonstreert in Seoul LivingLab aan Prins Constantijn

01 december 2016

Studenten Toegepaste Gerontologie demonstreren co-creatie aan Koreaanse studenten, ouderen en aan vertegenwoordigers van Startup Delta.

Lars Hopman, Bastiaan Medendorp (student Commerciële Economie) en Lisa de Kramer, drie studenten van Windesheim en  Mieke Veerman, docent van de opleiding Toegepaste Gerontologie Lars demonstreert LivingLab in Koreawaren eind november op uitnodiging van EP-Nuffic en de Konkuk University in Seoul  in Zuid-Korea. Zij presenteerden daar de hoe ze in een LivingLab producten en diensten ontwikkelen voor ouderen.

Ontwikkeling innovatief en ondernemend vermogen

De Zuid-Koreaanse overheid wil dat er meer innovatief en ondernemend vermogen ontwikkeld wordt bij studenten in het Hoger Onderwijs. Onder andere om de problematiek die de vergrijzing in Korea met zich meebrengt op  te lossen.  De Konkuk University  gaat deze opdracht aan en  laat zich daarbij inspireren door ‘good practices’ in het buitenland. EP-Nuffic heeft daarvoor een aantal hogescholen, waaronder Windesheim,  benaderd om aan dit project deel te nemen.

Demonstratie van werkvormen

Ook Start-Up Delta, onder leiding van Prins Constantijn, was deze week aanwezig in Korea. Lisa, Bastiaan en Lars gaven onder leiding van Mieke Veerman en samen met Koreaanse studenten en ouderen een demonstratie van de werkvormen die ingezet worden voor Living Labs.  Het living lab in de wijk Assendorp in Zwolle is daarvoor exemplarisch. Lars gebruikte daarvoor een spel dat door hem is ontwikkeld; Lisa en Bastiaan lieten zien hoe zij via dit Living Lab een eigen startup hebben opgezet.

Foto: Lars Hopman tijdens een van de werkvormen