C in de avond

Toelating

Veelgestelde vragen

Ben ik toelaatbaar met mijn mbo-profiel?

Kijk op deze pagina om te zien of je met een mbo-profiel toelaatbaar bent.

Waar kan informatie vinden over de 21 + toets?

Die informatie vind je hier.

Ik ben nog geen 21, mag ik dan toch de toets maken?

De leeftijdseis voor toelating op grond van 21+ is wettelijk bepaald: bij aanvang van de studie moet je 21 jaar of ouder zijn. Windesheim kent twee startmomenten: 1 september (voor alle opleidingen) en 1 februari (voor sommige opleidingen). Je mag op 20-jarige leeftijd aan het onderzoek deelnemen, als je op het eerstvolgende startmoment de leeftijd van 21 hebt bereikt. Het is daarbij niet van belang of de opleiding van jouw keuze daadwerkelijk beide startmomenten aanbiedt.

Wanneer zijn de data voor de 21+ toets?

De data vind je op deze pagina. In het blokkenschema vind je duidelijk de eerstvolgende datum. Kun je dan niet, kijk dan in de studiewijzer op pagina 8 voor andere data (studiewijzer is ook te vinden op deze pagina).

Kan ik mij voorbereiden op de 21+ toets? 

Het 21+ onderzoek doet een beroep op aanleg, maar ook op inzicht en vaardigheden die men in de loop der jaren verwerft. Voorbereiding op dit deel van het onderzoek is niet nodig en wij kunnen daar ook geen gerichte aanwijzingen voor geven.

Zijn er ook bijspijkercursussen voor Wiskunde of Engels?

Sommige opleidingen hebben bijspijkercursussen.

Pabo
Kijk op deze pagina voor meer info over een summercourse rekenen, taal en Engels.
Kijk op deze website over voorbereidingscursussen voor de verplichte toelatingstoetsen van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

Technische opleidingen
Er zijn een aantal manieren om je kennis bij te spijkeren voor een technische studie: online modules, summercourse Wiskunde of een doorstroomprogramma mbo-hbo. Kijk bij de technische opleiding van jouw keuze bij het onderdeel ‘toelating’ en vervolgens bij de kop ‘Bereid je voor op je studie’ welke mogelijkheden er zijn.