Student die aan het bellen is
26 sep

Workshop Systemisch Coachen

Hoe ontdek je verborgen dynamieken en patronen in de systemen waar je coachee deel van uitmaakt? En hoe help je je coachee om ruimte voor oplossingen voor zijn of haar vraagstuk te vinden? In deze workshop ervaar je de impact van systemisch coachen!

De methodiek van het systemisch coachen is gebaseerd op de familieopstellingen van de Duitse therapeut Bert Hellinger. Hellinger stelt dat we allemaal onderdeel zijn van een groter geheel: een familie, een team, een kerk, een wijk, of een sportclub. We noemen dit grotere geheel ook wel een systeem. Ieder mens beweegt zich in verschillende systemen en alle elementen in een systeem zijn met elkaar verbonden. Als er iets in de relaties of gedragspatronen tussen leden van het systeem verandert, verandert daarmee alles in het systeem.  

Inhoud workshop

In deze workshop ervaar je, zowel in de rol van coachee en coach, de kracht van het systemisch coachen. We werken met tafelopstellingen en je ervaart hoe je, ook zonder gebruik te maken van representanten, een systeem kunt laten opstellen en daar in kunt werken.   Thema’s die aan bod komen:

Ervaren van de systemische principes
Bewust worden van jouw natuurlijke neiging als coach
Begeleiden van een tafelopstelling
Begeleiding van een opstelling met grondankers

Workshopleider

Nanja Visser-Vos. Zij werkt als (team- en organisatie)coach en trainer bij de Opleiding tot Coach, de post-hbo opleiding Persoonlijk Leiderschap en de Introductietraining Coaching. Daarnaast begeleidt zij teams en individuen in verschillende organisaties binnen en buiten de regio, tijdens veranderprocessen.  

Voor wie

Als Expert Team Coaching van Windesheim organiseren we een aantal keren per jaar een werkbijeenkomst. Als alumni van één van onze opleidingen ben je van harte uitgenodigd voor deze workshop.

Tijd

De workshop is op donderdag 26 september a.s. van 13.30 tot 16.30 uur. Meld je snel aan: het maximum aantal deelnemers is 18 en vol is vol.

Kosten

Deze bijeenkomst is voor onze alumni en om die reden kunnen we deze workshop aanbieden voor de prijs van € 75,-. U ontvangt na aanmelding een factuur.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze workshop? Stuur een e-mail naar ETC@windesheim.nl o.v.v. de titel van de workshop. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de aanmelding en je krijgt bericht van de exacte locatie.