7 mrt

Uitgelicht: Onderwijsdebat

Heb je passie voor goed (passend en toekomstgericht) onderwijs? Laat je inspireren en denk mee tijdens Windesheims Onderswijsdebat op donderdag 7 maart van 19.00 - 20.15 uur op de Windesheimcampus in Zwolle. Met onder andere GroenLinks Tweede Kamerlid Lisa Westerveld, onderwijskundige en emeritus hoogleraar UT en hoogleraar Educational Leaderschip OU Joseph Kessels en emeritus hoogleraar UU en directeur NIVOZ Luc Stevens.

Wat is passend, kwalitatief goed, toekomstgericht onderwijs? Tijdens het Onderwijsdebat, dat georganiseerd wordt door de masters Educational Needs en Learning and Innovation en studenten van de opleiding Journalistiek staat deze vraag centraal. Tijdens een editie van Uitgelicht gaan diverse mensen met elkaar in debat. En jij kunt hier bij aanwezig zijn.

Het debat

Tijdens het debat staat de vraag 'Wat maakt onderwijs passend?' centraal. Het woord passend wordt ruim beschouwd. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen rondom passend onderwijs, zoals wat werkt, thuiszitters, verloop van implementatie. Ook de vraag wat maakt onderwijs voor alle leerlingen en studenten passend komt nadrukkelijk aan bod.  

De volgende mensen nemen deel aan het debat:

  • Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid GroenLinks)
  • Maarten Pronk (lokale ondersteuningsadviseur PPO Delflanden met ook op regionale samenwerkingsverbanden)
  • Joseph Kessels (onderwijskundige en emeritus hoogleraar Universiteit van Twente, bekend van zijn theorie over het ontwerpen van leerprocessen), hoogleraar Eudcational Leadership Open Universiteit
  • Annelies Robben (founder Onderwijsroute 10-14 Zwolle en alumnus van de Master Learning and Innovation)
  • Luc Stevens (emeritus hoogleraar Universiteit Utrecht, directeur NIVOZ)
  • Michiel van Willigen (Wethouder van onderwijs gemeente Zwolle)

Voor wie

Werk jij in het onderwijs of ben je geïnteresseerd in (passend en toekomstgericht) onderwijs? Ben jij alumnus of student van Windesheim? Dan ben je van harte welkom bij het Onderwijsdebat. Het Onderwijsdebat is gratis toegankelijk. 

Tijdstip en locatie

Het Onderwijsdebat vindt plaats op donderdag 7 maart van 19.00 - 20.15 uur in het Atrium van Windesheim in Zwolle.

Routebeschrijving

Aanmelden

Meld je kosteloos aan

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit debat? Neem dan contact op met Eva Kamminga via men@windesheim.nl