Student die aan het bellen is
11 dec

Masterclass MEN: Samenwerking tussen speciaal en regulier onderwijs

In deze masterclass zal Chantal Goedertier ingaan op de verbinding tussen speciaal onderwijs en regulier onderwijs. Wat doet het regulier onderwijs op dit moment met leerlingen met speciale onderwijs/ zorgbehoeften? Hoe komen leerlingen in het speciaal onderwijs terecht?

Vervolgens zal zij vertellen hoe zij als leraar binnen het speciaal onderwijs continu bezig is met leerlingen tools te geven om in de maatschappij op een of andere manier mee te kunnen. Speciaal onderwijs heeft zich volgens Chantal op een eiland geplaatst. Ze zal aangeven hoe zij op school bijdragen aan het samen met hulpverlening  en justitie een zo goed mogelijk zorgkader te stellen voor deze leerlingen. Ze schetst ook waar ze tegenaanlopen en hoe ze oplossingen zoeken. 

In deze lezing zal Chantal dieper ingaan op het zoeken naar die verbinding. Dit door:
- een voorstelling van speciaal onderwijs te geven in relatie tot regulier onderwijs. 
- in te gaan op wat het regulier onderwijs nodig heeft om die verbinding met het speciaal onderwijs aan te gaan en hoe zo'n verbinding eruit kan zien door de ogen van het speciaal onderwijs
- hoe kunnen leraren, begeleiders (bijv. remedial teachers, masters in de school) en andere actoren constructief bijdragen aan begeleiding van leerlingen

We verwachten dat een leraar van het jaar ons vanuit haar ervaringen, kennis en inzichten zeker zal inspireren.

Nadere informatie over de spreker

Chantal Goedertier is leraar op Altra met de Bascule in Amsterdam. Zij is in 2019 Leraar van het Jaar voor het so geworden. Bij deze verkiezing is zij vooral geprezen om haar kracht om leerlingen te laten landen en zich veilig te laten voelen. ‘Ze laat leerlingen kennismaken met een wereld die ze daarvoor niet kenden en ze zoekt naar samenwerking tussen jeugdhulp en het reguliere onderwijs’, aldus de jury. 

Tijd en locatie

Woensdag 11 december 2019 van 18.00-20.00 uur bij Windesheim, Campus 2-6 te Zwolle.

Masterclasses

De masterclass is onderdeel van een reeks masterclasses die vanuit de master Educational Needs aangeboden worden in collegejaar 2019-2020. In de masterclasses staan actuele onderwerpen centraal die een directe relatie hebben met de alledaagse onderwijspraktijk. Zo brengen wij steeds de meest actuele onderwijsthema's, onderzoeksresultaten en opleidingsinhouden naar voren. De masterclasses worden verzorgd door onderwijsexperts op het gebied van gedrag, leren, onderzoek en begeleiden. Ook kunnen er masterclasses worden georganiseerd door internationale onderwijsexperts.

Kosten

Studenten en werkveldassessoren van de master Educational Needs en de master Learning and Innovation kunnen gratis gebruikmaken van alle masterclasses die in de verschillende lesplaatsen worden aangeboden. Alumni betalen € 25,- en andere geïnteresseerden betalen € 45,- per masterclass.

Aanmelden

Via onderstaande button kun je je aanmelden voor deze masterclass.