Student die aan het bellen is
30 aug

Windesheim Onderwijsfestival

Donderdag 30 augustus start hogeschool Windesheim het nieuwe collegejaar met het Windesheim Onderwijsfestival. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Op de Campus van Windesheim creëren we een sfeervolle festivalsetting met verschillende tentjes waar u wat kunt eten en drinken en met elkaar kunt bijpraten. Er zijn drie podia waar u zich gedurende de middag kunt laten inspireren. Op het hoofdpodium laat wetenschapper Ionica Smeets ons zien hoe je met een klein beetje wiskunde de wereld beter kunt begrijpen, gaat onderwijskundige Casper Hulshof op verschillende hardnekkige clichés in het onderwijs en sluit cabaretier Peter Heerschop de dag op humorvolle wijze af. Tussen de bedrijven door zijn er onder het motto ‘Windesheim’s got talent’ optredens van medewerkers en studenten.

Windesheim Onderwijsfestival 30 augustus 2018

Maar er is meer. Wat kunnen we leren van het onderwijs in landen als Finland, Rusland of Iran? De broers Luuk en Erik Ex nemen ons mee op hun Onderwijsreis over de wereld. Aan de hand van hun video’s duiken we in andere onderwijsculturen dan de onze, om te kijken wat we er wel (of niet) van kunnen leren. Verder vertellen verschillende Windesheimers hoe zij invulling geven aan het thema ‘Leren doe je samen’. Een overzicht van het gehele festivalprogramma is beschikbaar via een mobiele app. De Inspiratieweek app kun je downloaden als je een iPhone of Androidtoestel hebt. Zoek in de appstore op je telefoon op inspiratieweek. Om een account aan te maken, heb je een wachtwoord nodig. Dit is Inspiratieweek2018.

Programma

13.00 uur  Start Windesheim Onderwijsfestival. Met o.a: 
13.00 – 13.45 uur  Ionica Smeets
14.15 – 15.00 uur  Casper Hulshof
15.00 – 15.45 uur 
De Onderwijsreis van Luuk en Erik Ex
15.45 – 16.15 uur
Peter Heerschop
16.30 uur  
Feestelijke afsluiting met Wipneus en Pim

Aanmelden

Genodigden kunnen zich aanmelden voor het Windesheim Onderwijsfestival via opening2018@windesheim.nl. Het programma start om 13 uur en loopt door tot 16.30 uur, waarna we de middag feestelijk afsluiten met een hapje en een drankje. U bent uiteraard welkom om het gehele programma bij te wonen, maar de festivalopzet leent zich ook om in de loop van de middag te komen.

Ionica Smeets
Ionica Smeets


 Peter Heerschop
Peter Heerschop