Twee studenten met telefoon buiten X
22 mrt

Masterclass master Educational Needs (Groningen)

In collegejaar 2016-2017 bieden we vanuit de master Educational Needs meerdere masterclasses aan met actuele thema's in relatie tot de onderwijspraktijk. Deze masterclass heeft als thema: Oplossingsgericht werken.

Let op: deze masterclass gaat helaas niet door! 

Oplossingsgericht werken is gebaseerd op de theorie van Steve de Shazer (1940- 2005) en Insoo Kim Berg (1934-2007) in hun psychotherapiepraktijk in Milwaukee, Wisconsin. De insteek is dat denken over problemen, problemen creëert en denken over oplossingen, oplossingen creëert. De theorie is gebaseerd op de positieve psychologie: het glas is halfvol. Oplossingsgericht werken gaat uit van de gewenste toekomst en zoekt naar oplossingen door het vragen naar de kracht van de ander. Een voorbeeld is: wanneer is het wel gelukt en wat heeft je toen geholpen? De manier van werken is toe te passen in individuele begeleiding, in teambegeleiding en in verandering van de organisatie naar kijken vanuit wat er wel is in plaats van wat er niet is. Eén van de concrete toepassingen is om leerkrachten toe te rusten in omgaan met verschillen in passend onderwijs.

In de masterclass (twee bijeenkomsten) raakt u vertrouwd met de relatief eenvoudige theorie en stappen in oplossingsgericht werken, en maakt u een begin met de vaardigheid om deze toe te passen. Verder bekwaam raken kan door een vervolgtraining of zelf oefenen in de praktijk. De bijeenkomsten bieden theorie en oefening.

De masterclass wordt gegeven door Catharina Köhler, zij is Master Practitioner Coach bij de Nobco/EMCC (vakorganisatie coaches) en geeft open trainingen en trainingen voor roc’s in oplossingsgericht coachen.

Tijd en locatie

Woensdag 22 maart 2017, van 19.00 - 21.00 uur aan Phebensstraat 1 in Groningen.

Masterclasses

In de masterclasses staan actuele onderwerpen centraal die een directe relatie hebben met de alledaagse onderwijspraktijk. Zo brengen wij steeds de meest actuele onderwijsthema's, onderzoeksresultaten en opleidingsinhouden naar voren. De masterclasses worden verzorgd door onderwijsexperts op het gebied van gedrag, leren, onderzoek en begeleiden. Ook zijn er masterclasses die georganiseerd worden door internationale onderwijsexperts. 

Elke lesplaats heeft een aanbod waar alle studenten van alle lesplaatsen gratis gebruik van kunnen maken. Zo kunnen studenten die bijvoorbeeld de opleiding in Zwolle volgen ook gratis gebruikmaken van de masterclasses in Enschede, Groningen of Leeuwarden. Dit geldt ook voor alle andere genodigden.

Kosten 

Studenten en werkveldassessoren van de master Educational Needs en de master Learning and Innovation kunnen gratis gebruikmaken van alle masterclasses die in de verschillende lesplaatsen worden aangeboden. Alumni betalen € 25,- en andere geïnteresseerden betalen € 45,- per masterclass.

Aanmelden

Let op: deze masterclass gaat helaas niet door!
U kunt zich niet aanmelden.