Twee studenten met telefoon buiten X
21 nov

Training: Radicaal Anders - Jongeren in een tijd van polariseren

Windesheim en De Pedagogische Alliantie nodigen u graag uit om deel te nemen aan de bijzondere meerdaagse training Radicaal Anders van 21 tot 23 november 2016.

De drie pijlers van het programma zijn:

Wisselwerking tussen theorie en praktijk

Enerzijds willen we vanuit een pedagogische zorg reflecteren op de leefsituatie, identiteitsontwikkeling en het maatschappelijk perspectief van jongeren. Anderzijds willen we de tijd nemen om de complexe praktijksituaties waar u als professional mee te maken hebt in kaart te brengen en in een breder perspectief te plaatsen.

Actief handelingsruimte vergroten

De uitdaging is om de eigen handelingsruimte te vergroten waar die kleiner lijkt te worden; bij voorbeeld in situaties waarin je als professional zelf onder druk komt te staan door geweldsdreiging, straatcultuur en confrontaties als gevolg van culturele en religieuze verschillen. Daartoe zullen we verschillende situaties actief oefenen.

In gesprek met gerenommeerde experts

Om uw inzichten en handelingsrepertoire verder aan te scherpen kunt in deze training in gesprek gaan met een aantal experts van naam. Wij zijn er trots op dat Frank Westerman, Stijn Sieckelinck, Karen Walthuis, Montasser AlDe’emeh en Minchenu Maduro hun kennis en ervaring willen delen.

Programma

Maandag 21 november

- Vanaf 17.00 uur: kennismaken en diner
- Reflecteren met Frank Westerman

Dinsdag 22 november

- Waar zit onze handelingsverlegenheid? - Stijn Sieckelinck en Birgit Pfeifer
- Hoe schep ik handelingsruimte? - Karen Walthuis en Hans Stalknecht    
- Radicaliseren en de-radicaliseren - In gesprek met Montasser Alde’emeh

Woensdag 23 november

- Confrontatie: hoe reageer jij op onverwachtse escalaties? - Minchenu Maduro e,a,    
- Bepalen en borgen van de opbrengst
- Afronding en afscheid (17.00 uur)

Voor wie

Deze training is speciaal bestemd voor professionals die vanuit een pedagogische rol te maken hebben met jongeren in een tijd van polarisering, radicalisering en desintegratie.

Tijd en locatie

De training vindt plaats op maandag 21 november 17.00 uur tot woensdag 23 november 17.00 uur in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, Soesterberg.

Kosten

De kosten bedragen € 3500,- per persoon, inclusief maaltijden en overnachtingen. Over dit bedrag wordt geen btw gerekend.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Birgit Pfeifer (06-41 13 50 14 / b.pfeifer@windesheim.nl) of Marcel Elsenaar (06-23 09 15 15 / elsenaar@kadans.nl).

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. Er kunnen maximaal 25 professionals deelnemen.