Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Lerarenopleiding Economie in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

De (wereld)economie raakt iedereen: van bankdirecteuren tot studenten. Leer jij straks je leerlingen hoe de kredietcrisis ontstond of waarom het leven na corona flink duurder werd?

Of misschien laat je hen inzien waarom we in de toekomst minder naar de klassieke economische modellen en meer naar gedragseconomie of circulaire economie kijken? In de Lerarenopleiding Economie in Zwolle leer je verder kijken dan de cijfers. Jij ontwikkelt je tot dé economische vraagbaak en hebt straks het gereedschap in handen om een klas te runnen.

Proefles en meelopen    Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad)    Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Lerarenopleiding Economie

Hoe steekt de wereldeconomie in elkaar? Is duurzaamheid het belangrijkste economische vraagstuk van de toekomst? Wil jij het antwoord weten op deze vragen én nog belangrijker: wil jij jongeren helpen in de zoektocht naar de antwoorden? Dan steekt er in jou een leraar economie.

Highlights opleiding

 • Je loopt elk jaar een halfjaar stage (2 dagen in de week).
 • Kies zelf je afstudeerrichting: vmbo en mbo of de onderbouw van havo en vwo. Daarnaast kun je je ook verdiepen in een bepaald onderwerp, zoals internationalisering of burgerschap.
 • Je werkt volop aan je didactische vaardigheden zodat je straks vol zelfvertrouwen voor de klas staat.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Als leraar heb jij straks een beroep waarin je écht iets voor mensen betekent, een beroep met volop doorgroeimogelijkheden dus. Een groot aantal oudere leraren gaat de komende jaren met pensioen. Dat biedt voor jou kansen als:

 • Leraar economie in het vmbo
 • Leraar economie in de onderbouw van havo en vwo
 • Leraar economie in het mbo
 • Leraar economie in het volwassenenonderwijs
 • Redacteur bij een educatieve uitgeverij

Werkveld

Op het hbo word je opgeleid tot tweedegraadsleraar (aan de universiteit tot eerstegraads). Je mag dan lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo en vwo, het mbo en het volwassenenonderwijs.

Binnen het voortgezet onderwijs kun je na een tijdje doorgroeien in diverse functies, zoals decaan, mentor of zelfs directeur van een school. Wil je na verloop van tijd toch iets anders? De vaardigheden die je ontwikkelt kun je ook prima inzetten in andere functies waarin jouw vakkennis of communicatieve vaardigheden als leraar van pas komen.

Doorstuderen

De smaak te pakken na het afronden van de Lerarenopleiding Economie in Zwolle? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

Baankans

88%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.865,-

Volgens Rijksoverheid.nl

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop, boeken en licenties.

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Eindelijk wist ik wat ik wilde doen

Famke Stoelwinder

tweedejaars, Lerarenopleiding Economie

Maak kennis met...

Windesheim én de studentenstad Zwolle! Van gezellige terrasjes tot leuke kroegen: het bruist in Zwolle. En al helemaal tijdens de Bruisweek, de jaarlijkse introductieweek. Tijdens deze week leer je de opleiding, de stad en je toekomstige studie- en stadsgenoten kennen. Bekijk de video waarin we je in vogelvlucht meenemen over de campus. Zie jij jezelf hier al rondlopen? In gebouw A worden de lessen van de lerarenopleiding Economie gegeven.

Studeren in Zwolle    Ontdek gebouw A   Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Lerarenopleiding Wiskunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Finance & Control / Bedrijfseconomie in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Student lerarenopleiding Economie afstandsleren

Lerarenopleiding Economie in Zwolle (afstandsleren)

Deeltijd, Bachelor in Zwolle