Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Finance,Tax and Advice in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

Open dag

Dinsdag 11 april (online) en vrijdag 14 april (Campus 2 in Zwolle)

Geld is nooit een doel op zich, maar wél een middel om je doelen te bereiken. Goed financieel advies is daarbij onmisbaar. Bij hbo Finance, Tax and Advice in Zwolle leer je alles over financiële producten.

Van beleggen tot belastingen en van hypotheken tot verzekeringen. En net zo belangrijk: je leert hoe je adviseert en je inleeft in je klant. Denk aan een erfenis. Wat adviseer jij dan: beleggen, investeren of sparen? Of een familiebedrijf dat op de dochter overgaat. Wat komt daarbij allemaal om de hoek kijken? Jij kent straks het antwoord op deze vragen en jouw deskundige advies maakt het verschil!

Proefles en meelopen    Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad) 
Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Finance, Tax and Advice

Je krijgt een stevige basis om ondernemers, bedrijven, organisaties en particulieren te adviseren op financieel gebied. Met projectopdrachten, bedrijfsbezoeken en excursies krijg je volop de kans de theorie toe te passen in de praktijk. Genoeg bagage dus om direct het werkveld in te duiken als je klaar bent.

Toelating en aanmelden

Highlights opleiding

 • De praktijk staat centraal. Je loopt stage, werkt aan echte opdrachten uit de financiële sector, gaat op excursie en werkt veel aan je adviesvaardigheden.
 • Maak kennis met de internationale markt door stage of studie in het buitenland. Ook werk je met Duitse en Vlaamse studenten aan vastgoed- en verzekeringsprojecten.
 • Haal je Wft-beroepskwalificatie: een officieel diploma waarmee je voor de wet aantoont dat je bekwaam bent om individueel advies te geven.
 • Jouw interesses zijn leidend. Zo bepaal je zelf waar je stage loopt en welke richting (minor) je kiest.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Na je studie

Beroepen

Na 4 jaar studie ben jij in staat om particulieren en ondernemers en bedrijven slim te adviseren als het aankomt op financiële zaken, belastingtechnische vraagstukken, riskmanagement, verzekeringen en beleggingskwesties. Waar en hoe? Dat ligt helemaal aan jou. Want de sector waarin je na de studie Finance, Tax and Advice terechtkomt is zeer breed. Enkele opties:

 • Financieel adviseur
 • Belastingadviseur
 • Private banker
 • Persoonlijk financieel planner
 • Kredietanalist
 • Productmanagement bij een financiële instelling

Werkveld

Met jouw hbo-diploma op zak ben jij een gewilde professional. Ook omdat je de in de financiële wereld vereiste Wft-diploma’s al in huis hebt. Na 1,5 jaar werken, verdien je vaak al bovengemiddeld, met snel uitzicht op een vaste baan. Maar belangrijker: je hebt geleerd om te denken en te handelen in het belang van klanten en bent daarom extra waardevol voor de financiële sector.

Je kunt aan de slag in de profitsector: banken, verzekeringsmaatschappijen, fiscale advieskantoren, effectenkantoren, beurzen of multinationals. Maar ook de non-profitsector verwelkomt je met open armen. Denk aan financieel toezicht of aan budgetbeheersing. Van een financieel of fiscaal adviseur, de makelaardij of zzp’er tot het leveren van jouw bijdrage aan de ontwikkeling van financiële (informatie)technologie voor bedrijven: aan jou de keuze!

Doorstuderen na studie Finance, Tax and Advice

De smaak te pakken na het afronden van de opleiding Finance, Tax and Advice? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

 • Master Fiscaal Recht
 • Master Finance (specialisatie Bedrijfswetenschappen)
 • Master Fiscale Economie
 • Master Financiële Planning
 • Master Finance and Investments

Baankans

91%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris Finance Tax and Advice

€ 2.600,-

bruto, op basis van 36 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met extra kosten voor een laptop, boeken (€ 400 in je eerste jaar) en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2022

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus 2023 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

In de les leg je continu de link met je toekomstige beroep

Irene van Soest

Over de verschillen tussen havo en hbo

Ik werk graag met mensen en cijfertjes

Marije Hamming

tweedejaars, Finance, Tax and Advice

Maak kennis met...

Windesheim én de ambassadeurs van de opleiding Finance, Tax and Advice. Op de Instagram van de Finance-opleidingen in Zwolle(opent in nieuw tabblad) krijg je een indruk van de opleidingen en het studentenleven. Of neem een kijkje in gebouw X, de thuisbasis van de opleiding. Hopelijk heb je geen hoogtevrees, want we zitten op de 9e etage!

Studeren in Zwolle   Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Finance & Control / Bedrijfseconomie in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Accountancy in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Commerciële Economie in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle