Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Software Development in Almere (Associate degree, voltijd)

 • Voltijd
 • Associate degree
 • September
 • Almere
 • 2 jaar

Je wilt leren hoe je als software developer slimme applicaties bouwt. En je wilt deze kennis snel, op hbo-niveau en praktijkgericht opdoen. Om zo bedrijven verder te helpen.

Wellicht heb je al een ICT-achtergrond of juist helemaal niet. In dat geval krijg je van ons een korte bootcamp om alles bij te spijkeren. Van programmeren tot webdevelopment, alles komt aan bod. Hoe dan ook: je wil meteen praktisch aan de slag. En dat komt goed uit want bij de 2-jarige Associate degree Software Development in Almere duik je direct de systemen in!

Proefles en meelopen   Download flyer(opent in nieuw tabblad)   Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Software Development

Highlights opleiding

 • In het 1e jaar van de Associate degree Software Development leer je hoe je webapplicaties, mobiele apps en systemen ontwikkelt.
 • In het 2e jaar start je met je eerste Comakership. Je werkt dan 3 dagen per week bij een opdrachtgever aan een software-ontwikkelproject.
 • In het 2e jaar kies je ook een specialisatie, bijvoorbeeld programmeertalen Java, C++ of Python.
 • De opleiding is praktisch, actueel en kleinschalig: docenten met praktijkervaring gaan vol voor jouw toekomst.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Met jouw diploma op zak zijn je baankansen goed. Er zijn veel softwarebedrijven op zoek naar softwaretesters en programmeurs die PHP, C# of Java beheersen. Omdat je straks over praktische en theoretische skills op hbo-niveau beschikt, kun je snel doorgroeien. Je kunt gaan werken als:

 • programmameur
 • software developer
 • softwaretester

Werkveld

Een slimme (web)applicatie, een mobiele app of een database ontwikkelen? Zo gepiept! Jij hebt voldoende kennis van ICT-infrastructuren om binnen een Agile-ontwikkelteam op niveau mee te kunnen praten.

Jij kunt dus direct aan de slag! ICT is een werkveld waar veel vraag naar is én jij bent degene die het verschil kan maken voor bedrijven. Van een fullservice internetbureau, softwarebedrijf tot bank. Met alle praktijkervaring die je hebt opgedaan én door jouw innovatieve blik ben jij straks klaar voor de toekomst.

Doorstuderen

De smaak te pakken na de Associate degree Software Development? Studeer door en ga voor je bachelor! Je kunt soms instromen in het derde jaar van een aansluitende hbo-opleiding. Na 2 jaar extra studie heb je dan je bachelordiploma op zak! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) waar je zo’n bachelor volgt. Bij ons kun je in ieder geval gaan voor:

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met kosten voor een vrijwillige introductieweek (€ 125,-), laptop, studiemateriaal en (niet) verplichte excursies.

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Tijdens de Almeerse Take Off (ALTO) maak je kennis met je klas, docenten, opleiding, studentenverenigingen en de stad Almere.

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Ik kan al best veel en dat voelt groots!

Studenten Ad Software Development

Over hun favorieten, tas en stellingen

Deze opleiding bracht me echt in contact met het programmeren

Akash Soedamah

tweedejaars, Software Development

Mijn tips voor het vinden van een kamer in Almere

Thomas Wijnands

Tips voor kamers vinden in Almere

Maak kennis met...

Windesheim én de ambassadeurs van de Associate degree Software Development in Almere. Studenten Latoya, Rowan en Remco krijgen een serie tegenstellingen voorgelegd. Individueel vs samenwerken, persoonlijk vs formeel en theorie vs praktijk. Wat kiezen ze? Of bekijk deze video(opent in nieuw tabblad), waarin eerstejaarsstudent Akash laat zien hoe zijn schooldag eruitziet.

Studeren in Almere   Bekijk opleidingsvideo(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

HBO-ICT in Almere (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Almere

E-commerce in Zwolle (Associate degree, voltijd)

Voltijd, Associate degree in Zwolle

Technische Bedrijfskunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle