Software Development in Almere (Associate degree, voltijd)
Je wilt leren hoe je als software developer slimme applicaties bouwt. En je wilt deze kennis snel, op hbo-niveau en praktijkgericht opdoen. Om zo bedrijven verder te helpen.
Wellicht heb je al een ICT-achtergrond of juist helemaal niet. In dat geval krijg je van ons een korte bootcamp om alles bij te spijkeren. Van programmeren tot webdevelopment, alles komt aan bod. Hoe dan ook: je wil meteen praktisch aan de slag. En dat komt goed uit want bij de 2-jarige Associate degree Software Development in Almere duik je direct de systemen in!
Proefles en meelopen Download flyer(opent in nieuw tabblad) Open dag
Studieprogramma Software Development
-
-
Jaar 1: de basis leggen
Je gaat veel programmeren en duikt direct de praktijk in. We gaan snel door de stof en je leert de verschillende programmeertalen. We beginnen vanaf 0, maar het is handig als je al wat basiskennis hebt. Het is een vol programma, dus je gaat dit jaar 5 dagen naar school. Zo zorgen we ervoor dat je straks alle ins en outs weet (ook als je nog geen kennis hebt).
Dit ga je leren
In het eerste jaar leer je hoe je webapplicaties, mobiele apps en systemen ontwikkelt, maar op je rooster staan ook verschillende ICT-vakken als:
- PHP
- PHP-OO
- webdevelopment
- databases, devOps en
- C#
Projecten
Wat je op school leert, pas je meteen toe in de praktijk: 3 dagen per week ben je op school bezig met projecten. Eerst voor de hogeschool, maar later ook voor regionale softwarebedrijven. Je bouwt bijvoorbeeld een app gekoppeld aan een cms of database.
Intensieve begeleiding
De begeleiding tijdens deze sterk praktijkgerichte opleiding is een stuk intensiever dan wanneer je een bacheloropleiding volgt. Met meer contacturen én meer begeleidingsuren. Je werkt bijvoorbeeld ook volop aan jouw professionele vaardigheden.
-
Jaar 2: verdieping en stage
In het tweede jaar start je met je eerste Comakership, een opdracht die je bij een bedrijf naar keuze uitvoert. Dit betekent dat je 3 dagen per week bij jouw opdrachtgever werkt aan een software-ontwikkelproject, bijvoorbeeld een werkende apps.
Specialiseren
Naast je praktijkopdracht volg je op school nog een aantal vakken, zoals software security. Daarnaast kies je een module waarmee je je kunt specialiseren. Denk aan programmeertalen Java, C++ of Python.
Afstuderen
Het laatste halfjaar staat in het teken van je afstudeer-Comakership. Je gaat fulltime aan de slag bij een bedrijf en levert een aantal eindproducten op. Zo toon je aan dat jij helemaal klaar bent voor het werkveld.
-
Leer in de praktijk
We zien je vanaf de eerste dag al als een echte ICT-professional. Zo ben je sneller inzetbaar op de arbeidsmarkt.
Je bent 3 dagen per week bezig met projecten. Eerst zijn dat nog projecten voor de hogeschool, maar later ook projecten voor softwarebedrijven of ICT-afdelingen van bedrijven uit de regio. Je bouwt bijvoorbeeld webapplicaties, gekoppeld aan een cms of database. Niet alleen goed voor je cv, maar óók voor je netwerk! Je werkt in teams van drie personen.
Scrum
Je maakt kennis met hoe de meeste ICT-bedrijven werken: Scrum. Dit betekent dat je in korte ontwikkelfases (sprints) werkt aan tussentijdse resultaten die je aan je opdrachtgever presenteert. Dit werkt vaak effectiever dan wanneer je na een lange periode van ontwikkelen een kant-en-klaarproduct op te leveren.
In de Associate degree werk je veel in onze eigen scrumroom: een fysieke ruimte met plakborden en post-its, waar je het ontwikkelproces in kaart brengt en in de gaten houdt.
Comakership
In het tweede jaar ligt de nadruk nog meer op de praktijk. Je werkt 3 dagen per week met een medestudent aan een Comakership. Dit is een praktijkopdracht die je zelf werft en uitvoert. Je bepaalt met het bedrijf welk project je doet en met welke programmeertaal je werkt. Misschien leer je hier al een derde of vierde taal.
-
Jaar 1: de basis leggen
Highlights opleiding
- In het 1e jaar van de Associate degree Software Development leer je hoe je webapplicaties, mobiele apps en systemen ontwikkelt.
- In het 2e jaar start je met je eerste Comakership. Je werkt dan 3 dagen per week bij een opdrachtgever aan een software-ontwikkelproject.
- In het 2e jaar kies je ook een specialisatie, bijvoorbeeld programmeertalen Java, C++ of Python.
- De opleiding is praktisch, actueel en kleinschalig: docenten met praktijkervaring gaan vol voor jouw toekomst.
- Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Toelating en aanmelden
Beroepen
Met jouw diploma op zak zijn je baankansen goed. Er zijn veel softwarebedrijven op zoek naar softwaretesters en programmeurs die PHP, C# of Java beheersen. Omdat je straks over praktische en theoretische skills op hbo-niveau beschikt, kun je snel doorgroeien. Je kunt gaan werken als:
- programmameur
- software developer
- softwaretester
Werkveld
Een slimme (web)applicatie, een mobiele app of een database ontwikkelen? Zo gepiept! Jij hebt voldoende kennis van ICT-infrastructuren om binnen een Agile-ontwikkelteam op niveau mee te kunnen praten.
Jij kunt dus direct aan de slag! ICT is een werkveld waar veel vraag naar is én jij bent degene die het verschil kan maken voor bedrijven. Van een fullservice internetbureau, softwarebedrijf tot bank. Met alle praktijkervaring die je hebt opgedaan én door jouw innovatieve blik ben jij straks klaar voor de toekomst.
Doorstuderen
De smaak te pakken na de Associate degree Software Development? Studeer door en ga voor je bachelor! Je kunt soms instromen in het derde jaar van een aansluitende hbo-opleiding. Na 2 jaar extra studie heb je dan je bachelordiploma op zak! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) waar je zo’n bachelor volgt. Bij ons kun je in ieder geval gaan voor:
- Bachelor HBO-ICT
- Bachelor Software Engineering
Collegegeld
Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.
Houd ook rekening met kosten voor een vrijwillige introductieweek (€ 125,-), laptop, studiemateriaal en (niet) verplichte excursies.
Startdatum
4 september 2023
Introductie
Tijdens de Almeerse Take Off (ALTO) maak je kennis met je klas, docenten, opleiding, studentenverenigingen en de stad Almere.
Maak kennis met...
Windesheim én de ambassadeurs van de Associate degree Software Development in Almere. Studenten Latoya, Rowan en Remco krijgen een serie tegenstellingen voorgelegd. Individueel vs samenwerken, persoonlijk vs formeel en theorie vs praktijk. Wat kiezen ze? Of bekijk deze video(opent in nieuw tabblad), waarin eerstejaarsstudent Akash laat zien hoe zijn schooldag eruitziet.
Studeren in Almere Bekijk opleidingsvideo(opent in nieuw tabblad)