Wat leer jij straks bij in deze cursus?
Wil jij leren hoe je op basis van behoefteonderzoek een opvoedadvies kunt geven, uitvoeren en evalueren? Dan is dit jouw cursus! Jij ervaart hoe media - naast het gezin, de buurt en de school - nu en in de toekomst een extra dimensie vormen voor de opvoeding én leert hierbij problemen, zorgen, vragen en kansen in kaart te brengen. Ook leer je hoe je snelle technologische ontwikkelingen kunt volgen, kritisch kunt zijn op mediagebruik en om daarover in gesprek te gaan. Tot slot leer je op basis van visies van pedagogen een persoonlijke visie op mediaopvoeding te verwoorden, waar nodig aan te scherpen en toe te passen. Deze cursus wordt gegeven op onze locatie in Zwolle en maakt onderdeel uit van de eenjarige post-hbo-opleiding Jeugd & Media Coach.
Wat ga je doen?
-
-
Zo zit jouw cursus in elkaar
In deze cursus ervaar jij hoe dit een extra dimensie vormt voor de opvoeding van het kind en je leert hierbij problemen, zorgen, vragen en kansen in kaart te brengen. Ook leer je hoe je de snelle ontwikkelingen in technologie kunt volgen, hoe je kritisch kunt zijn op het mediagebruik én hoe je daarover in gesprek kunt gaan. Tot slot ga jij op basis van visies van verschillende pedagogen een persoonlijke visie op mediaopvoeding verwoorden, waar nodig aanscherpen en toepassen in je eigen professionele handelen.
Zo ziet jouw lesweek eruit
In totaal zijn er negen bijeenkomsten:
- 1 kennismakings- en introductiedag
- 7 lesdagen, waarbij je op de laatste dag 's ochtends les hebt en 's middags de eindpresentaties over het projectwerk
- 1 kennistoets
Aansluiting op de praktijk
Je maakt kennis met de theorie uit recent wetenschappelijke onderzoek naar kinderen, media en opvoeding. Ook maken we constant de koppeling naar jouw dagelijkse praktijk.
Praktische informatie
Je kan in september 2022 starten met deze cursus.
September 2022 Tijd 16 september 2022 13.00 -16.00 uur 23 september 2022 09.30 - 16.00 uur 07 oktober 2022 09.30 - 16.00 uur 28 oktober 2022 09.30 - 16.00 uur 18 november 2022 09.30 - 16.00 uur 02 december 2022 09.30 - 16.00 uur 09 december 2022 09.30 - 16.00 uur 23 december 2022 09.30 - 16.00 uur 13 januari 2023 09.30 - 11.30 (toets) Certificering
Nadat jij deze cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een bewijs van deelname.
-
Waarmee ga je aan de slag?
Voldoende mediawijsheid en adequate mediaopvoeding is niet voor elk kind of ouder vanzelfsprekend. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen er extra risico's zijn. Bijzondere doelgroepen zoals kinderen of jongeren met een autisme spectrum stoornis of met een (licht) verstandelijke beperking vragen om een gerichte aanpak. Bij gezinnen waar laaggeletterdheid speelt, of er andere belemmerende omstandigheden aan de orde zijn, kunnen de opvoeding ook zwaarder maken waardoor kinderen minder profiteren van de mogelijkheden van media.
In de negen bijeenkomsten ga jij aan de slag met:
- het in kaart brengen van de situatie vanuit verschillende zienswijzen op opvoeding en ontwikkeling in diverse omgevingen
- op basis van een behoefte-inventarisatie en verkenning van beschikbare literatuur interventies op maat te snijden en in te zetten bij doelgroepen die extra of speciale ondersteuning nodig hebben bij het mediawijs opgroeien.
-
Dit doe je straks off campus
Tekst (gebruik bij opsommingen/USP's opmaak via opsomming - eventueel Styles - vinkjes)
-
Is deze cursus iets voor jou?
Ben jij een professional in bijvoorbeeld de opvoedondersteuning, het onderwijs, de kinderopvang, verslavings- en jeugdzorg, het cultuur- en welzijnswerk of bij een bibliotheek? En beschik jij minimaal over een hbo-diploma? Dan is deze cursus iets voor jou. Er is in totaal plek voor 15 deelnemers.
Onderdeel van de post-hbo Jeugd & Media Coach
Deze cursus is onderdeel van de post-hbo-opleiding Jeugd & Media Coach. Dit is het eerste onderdeel. Wil jij de gehele post-hbo-opleiding afronden, dan volg je ook de cursus: Mediawijs coachen.
-
Zo zit jouw cursus in elkaar
Dit voeg je toe op je cv
Nadat jij deze cursus hebt afgerond, weet jij hoe je op basis van een behoefteonderzoek een opvoedadvies kunt geven, uitvoeren en evalueren. Jij weet hoe je de snelle technologische ontwikkelingen kunt volgen, hoe je kritisch kunt zijn over mediagebruik én hoe je daarover het gesprek kunt aangaan. Na afronding ontvang je een bewijs van deelname en kun je eventueel doorstuderen aan de volledige post-hbo-opleiding Jeugd & Media Coach.
Wanneer kun je starten?
Zwolle | 16 september 2022 | Aanmelden |
STAP-budget
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV met een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de opleiding al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar en verdeeld over 5 aanvraagperiodes per kalenderjaar.
Wat kost de cursus?
Je betaalt € 2275,- voor de hele cursus. Wist je dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal voor jou mogelijk is.
Wil je deze cursus straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Neem contact op met Marian van Ingen
Of neem contact op met ons Windesheim Informatie Centrum
Praktische informatie
Nieuwsbrief professionals(opent in nieuw tabblad)
Studeren bij Windesheim FAQ Hulp bij studiekeuze
Heb je nog vragen?
Stel ze! Stuur ons een appje, bel of mail ons
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur