Welke stap zet jij na Ondernemerschap & Retail Management?
Met de deeltijd bacheloropleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM) word je opgeleid tot zelfstandig ondernemer of ondernemende manager in de retail. Het accent ligt op het online ondernemerschap. Daarom besteden we tijdens de studie veel aandacht aan e-commerce en Retail Management. Dit betekent dat het accent van de studie meer ligt op de ‘clicks’ dan de ‘bricks’.
Persoonlijk adviesgesprek Download folder(opent in nieuw tabblad)
Jouw route tot ondernemer & retail manager
Wist je dat de hbo-opleiding Ondernemerschap & Retail Management een flexibele studie is? Dit betekent dat jij (mede) bepaalt wanneer je wat volgt en hoe je iets afsluit. Op deze manier stippel je de eindbestemming én tijdsduur van je opleiding dus voor een groot deel zelf uit.
-
-
Zo zit jouw flexibele deeltijdstudie in elkaar
Wat leer je bij Ondernemerschap & Retail Management?
Je leert aan de hand van thema's. Tegelijkertijd ga je met de opgedane kennis aan de slag in een project binnen je eigen bedrijf of het bedrijf waar je werkzaam bent. Zo zorgen we dat theorie en praktijk hand in hand gaan. Algemene bedrijfskundige kennis wordt hierbij gecombineerd met specifieke kennis van de online retailbranche. Wekelijks krijg je college in de kernthema’s.Als ondernemer of ondernemende manager in de Retail moet je van aanpakken houden en van veel markten thuis zijn. Je verdiept je o.a. in Retail Marketing, Finance & belastingen, Branding & Positioning, Social Selling & Contentmarketing en Change & Innovation. Maar ook bij thema’s als de bedrijfsvoering, strategie en de Customer Journey staan we uitgebreid stil. Je leert ook te reflecteren en vernieuwend te kijken naar vraagstukken die spelen binnen jouw eigen bedrijf of organisatie. Je krijgt veel praktische opdrachten, zoals het schrijven van een marketingcommunicatie- en businessplan of het opzetten van een eigen marktonderzoek. Vaak vinden deze praktijkopdrachten plaats op je werkplek. Als je geen baan hebt, dan oefen je de praktijk bij een stageplek of door middel van een casus.
Waarom bij Windesheim?
- Studeer in eigen tempo, bepaal zelf je leerroute én studieduur
- Bouw verder op wat jij als professional al weet
- Een studiecoach helpt je bij het maken van keuzes
Voor wie?
De deeltijdopleiding Ondernemerschap & Retail Management van Windesheim in Zwolle kan interessant voor jou zijn als je je eigen bedrijf of baan wil combineren met een studie die jouw theoretische en praktische kennis vergroot. Maar ook als je je eigen bedrijf gaat starten en wil weten hoe je dat doet, dan is deze opleiding misschien wat voor jou!Waarvoor leiden we je op?
Jij gaat straks aan de slag met tien competenties die horen bij jouw beroepsprofiel. Dit zijn: leiderschap, managen en organiseren, innoveren, waardecreatie, resultaat gericht handelen, analytisch vermogen, lerend vermogen, samenwerken en netwerken, communiceren en onderzoekend vermogen.Ontwikkeld met én voor het werkveld
Onze docenten komen zelf uit het werkveld maar we betrekken het werkveld ook bij de studie zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste theoretische en praktische inzichten. We kennen elke student persoonlijk, waardoor we kunnen inspelen op jouw ontwikkeling. Door met concrete vraagstukken uit jouw dagelijkse werk aan de slag te gaan, profiteren jij, je collega’s en je werkgever van wat je leert.Duur van jouw studie
Jij bepaalt bij ons je eigen route. Dit bepaalt dus ook hoelang je studeert.Afgestudeerd
Gefeliciteerd, dan heb je de titel Bachelor of Science op zak. -
Zo voer jij straks zelf de regie op je hbo-studie
De deeltijdopleiding Ondernemerschap & Retail Management is modulair van opzet. Je studeert, ontwikkelt jezelf en leert bij ons straks op basis van leeruitkomsten. Het gaat dan om de resultaten van het leren (het doel) en niet zozeer om de wijze waarop die resultaten behaald zijn (het proces). Zo kun je op allerlei manieren toewerken naar je diploma. Dit noemen we flexibel studeren.
Flexibel studeren
Wij sluiten aan op de wensen van de arbeidsmarkt en op individuele voorkeuren van onze studenten. Wij hebben onze hbo-opleiding daarom modulair opgebouwd. Dit houdt in dat jij bepaalt welke leeractiviteiten je wilt inzetten. Maar ook voor welke vorm van toetsing je kiest. Jij hebt dus zelf de regie en volgt een route die het best bij jouw situatie past:- De aanbodroute: je volgt alle modules in een vaste volgorde
- De maatwerkroute: met genoeg werkervaring op zak kun jij leeruitkomsten al direct bewijzen en een onderdeel dus gelijk afsluiten
Wat ga je doen?
Bij Ondernemerschap & Retail Management volg je modules in eenheden van 5 EC. In iedere module staat een taakgebied uit het beroep centraal. De inhoud hiervan is samen met het werkveld tot stand gekomen. Bij elke module hoort een pakket van leeractiviteiten dat je ondersteunt bij het behalen van de leeruitkomsten en het aantonen hiervan via toetsing. Denk aan:- Het volgen van (online) lessen én begeleiding op Windesheim
- Online leren
- Vaardigheden trainen
- Leren op de werkplek
Sparringpartner
Jouw eerste aanspreekpunt is je studiecoach. Bij hem of haar kun je terecht voor vragen over jouw route, keuze voor toetsvormen of vrijstellingen. Maar ook als je je eigen set aan leeractiviteiten wilt inbrengen of worstelt met een juiste balans tussen studie, werk en privé staat jouw coach voor je klaar. Ook bij de begeleiding geldt: jij hebt de regie! -
Zo combineer je bij ons werk, privé en de studie
De deeltijdstudie ORM start elk jaar in september. Je hebt zelf de regie over jouw traject. Ook tijdens jouw studie kun je keuzes maken waarna je de opleiding in versneld tempo kunt doorlopen. Wat mogelijk is hangt af van jouw situatie.
Wij bieden je:
- Keuzemogelijkheden voor de leeractiviteiten
- Keuzemogelijkheden voor de manier van toetsen
- Mogelijkheden om in eigen tempo onderwijs te volgen
- Mogelijkheden om het leren op de werkplek optimaal in te zetten
- Een goede studiebegeleiding
Jouw lesdag
Met onze deeltijdopleiding ORM combineer je werken en leren. De studie is zo opgezet dat je werk en studie gemakkelijk en flexibel mixt. Je hebt één keer in de week les op donderdag van 13.30 uur tot 20.30 uur. Ook op andere dagen ben je welkom op onze campus, zodat je gebruik kunt maken van onze studiefaciliteiten of met medestudenten aan een opdracht kunt werken. Naast lessen moet je rekening houden met circa 20 uur zelfstudie per week.
-
Zo werk je via modules toe naar je diploma
Jij bepaalt straks zelf waar en wanneer je studeert, met uitzondering van de colleges die je altijd op onze campus volgt. Op de campus krijg je les, bespreek je opdrachten en deel je al jouw ervaringen en kennis met je medestudenten. Zo leer je van én met elkaar. Bij ORM leer je via een mix van werkplekleren, zelfstudie, netwerkleren en colleges.
Er staan diverse modules op het programma. In het eerste studiejaar omvatten de modules 5EC. Je start met modules gericht op het in kaart brengen van de interne en externe omgeving van een bedrijf of organisatie die je zelf kiest. Hierdoor maken we direct een koppeling met de praktijk.
Het opzetten van je eigen bedrijf (alleen of samen met medestudenten) is de kern van het tweede studiejaar. Hierbij krijg je natuurlijk ondersteunende modules zoals Branding & Positioning en Legal & Finance.
In het derde jaar heb je 30 EC persoonlijke profileringsruimte, oftewel ‘vrije keuze’ om dit naar eigen inzicht in te vullen. Dit kun je bijvoorbeeld invullen door een minor te kiezen gericht op E-commerce. Maar ook een half jaar in het buitenland studeren is een optie!
In de tweede helft van het derde jaar worden al jouw beroepsproducten op de werkvloer uitgevoerd. Je gaat een jaar lang werken en leren, dat noemen we ‘werkplekleren’. Dit kan natuurlijk ook in je eigen bedrijf. Je werkt 4 dagen in de week en hebt eens in de 2 weken een terugkomdag om je ervaringen te delen met docenten en medestudenten. Je voert opdrachten uit, leert hoe je een bedrijf leidt en wat er allemaal bij komt kijken. Heb je een goed idee of heb je al een bedrijf? Dan is dit jaar hét moment om jouw bedrijf te starten of te laten groeien! De thema’s die centraal staan bij werkplekleren zijn: Strategie, Customer Experience, Bedrijfsvoering en Change & Innovation.
In de tweede helft van het vierde jaar ga je afstuderen. Je voert dan een complexe opdracht uit waarin een beroep wordt gedaan op jouw beleidsmatig denken, onderzoeksvaardigheden, professioneel handelen en deskundigheid. Je doet dit in de context van ondernemerschap, retail of je eigen start-up
-
Zo zet je de praktijk in als je leeromgeving
Een vak leer je het best wanneer je de beroepspraktijk inzet als krachtige leeromgeving. En dat stimuleren wij. De kracht ligt in het realistische karakter van zo’n setting waarin jij straks leert, toetst en werkt. Je verbindt de theorie direct met de praktijk én hebt vanaf de start van jouw opleiding direct toegang tot actuele en relevante praktijkvraagstukken.
-
Zo zit jouw flexibele deeltijdstudie in elkaar
Opleidingsvideo bekijken?
Docent Edward Gilsing legt je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij de bachelor Ondernemerschap & Retail Management in deeltijd.
Wanneer kun je starten?
Deze opleiding start in september.
Meld je uiterlijk 31 augustus aan via Studielink.
Wat kost studeren?
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld: € 2.314,- voor 2023-2024. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld. Daarnaast maak je kosten voor studiemateriaal, zoals readers én boeken in je eerste jaar. Check de criteria of jij wettelijk óf instellingscollegegeld betaalt.
Dit voeg je toe op je cv
Eenmaal afgestudeerd kun je onder andere aan de slag als:
- Zelfstandig ondernemer: je bent eigenaar van een eigen bedrijf in de retail en regelt alles van inkoop tot promotie.
- Afdelingsmanager van een grote afdeling: je begeleidt, motiveert en stuurt de medewerkers van een afdeling aan en zorgt dat het werk goed wordt uitgevoerd.
- Bedrijfsleider in een retailorganisatie: je houdt overzicht over alle zaken binnen de vestiging.
- Regio- of district manager: je geeft leiding aan de medewerkers van een bedrijf in een bepaalde regio of district.
- Assistent categorymanager: je beheert een webwinkel.
- Online retailer: je ondersteunt bij het samenstellen en onderhouden van productcategorieën.
Wij helpen je (verder)
Jij wilt verder en die volgende stap zetten. Maar hoe doe je dat precies en welke opleiding is dan de beste match? Wij helpen je op weg met:
Dichter bij kennis
Nieuwe skills die je direct toepast. En kennis die je opdoet in een omgeving die zowel persoonlijk als dichtbij is en je een grote dosis aan flexibiliteit biedt. Dat is waarnaar jij op zoek bent. Want je vindt het belangrijk om jezelf continu te ontwikkelen. Jij wilt op de hoogte blijven van alle trends en veranderingen. En investeren in jezelf. Dat kan bij ons! Wij zijn jouw springplank voor die stap. Hulp nodig? Dan helpen we je met advies, inzicht en coaching.
Waarom kies jij voor ons?
- Persoonlijke begeleiding
- Flexibel studeren en leren
- Docenten uit het werkveld
- Praktijkgerichte insteek van beroepsproducten
Een omgeving die je prikkelt en uitdaagt: met ruimte voor flexibiliteit en volop eigen keuzes. Dat is Windesheim. Een hogeschool die altijd dichtbij voelt. Persoonlijke begeleiding met een hoofdletter P. Want onze docenten staan voor je klaar, coachen en helpen je én stomen je klaar voor jouw droombaan!
Vragen over onze opleiding?
Stel ze! Stuur ons een appje, bel of mail ons
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur
Meer weten?
Maak op een (online) open avond kennis met hbo in deeltijd: stel vragen aan de docenten!
Van tips tot nieuws: blijf op de hoogte van alles op en rondom Windesheim
Van een studiescan tot advies: hulp nodig bij het maken van je studiekeuze?