Onderzoeksthema Theologie

Wat?

Het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing van hogeschool Windesheim kent een initiatief waar de ambitie van afstraalt! Er worden namelijk veelbelovende ideeën verzameld en praktijken ontwikkeld om het levensbeschouwelijk onderwijs een inspirerende impuls te geven.

Vanaf 1 maart 2017 wordt er door het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing van hogeschool Windesheim gewerkt aan deze prachtige ambitie! Onder deskundige begeleiding coördineren wij een Kenniswerkplaats Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit. Binnen het lectoraat kent de Kenniswerkplaats een unieke positie. Hierin werken studenten, leraren, onderzoekers en professionals uit het werkveld samen. Het doel van de Kenniswerkplaats is om onderwijs, onderzoek en praktijk met elkaar te verbinden, door samen praktijkgerichte onderzoeksvragen te formuleren, onderzoek te doen, expertise op te bouwen en deze mee te nemen in opleidingen en werkpraktijken. Jouw bijdrage is dus belangrijk en van harte welkom!

De verschillende vragen en ideeën uit de praktijk van levensbeschouwelijke educatie en diversiteit worden gebundeld en krijgen een! Hier wordt onderzoek gedaan naar jouw praktijk in het basis- of het voortgezet onderwijs.

Benieuwd naar het voor en door wie van de Kenniswerkplaats?