Onderzoeksthema Theologie

Contact

Heb jij een vraag over de Kenniswerkplaats? Heb jij een vraagstuk op levensbeschouwelijke educatie en heb je daarbij hulp bij nodig óf ben je student en wil je graag een onderzoek uitvoeren? Neem contact met ons op. 

Wil jij meedoen aan de Kenniswerkplaats of wil je meer weten? Neem dan contact op met Erik Renkema. 

Wie is Erik?

Erik Renkema

Dr. Erik Renkema is Associate lector Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit bij het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing van Windesheim. Hij is in die functie de coördinator van de Kenniswerkplaats Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit. Daarnaast is hij docent Levensbeschouwelijke vorming aan de Lerarenopleiding Basisonderwijs. Hij zet zich in voor levensbeschouwelijk onderwijs en voor een schoolidentiteit waarin zowel bijzondere als openbare scholen zich kunnen herkennen. 

Hij verrichtte promotieonderzoek naar de identiteit en het levensbeschouwelijk onderwijs van samenwerkingsscholen: scholen die het resultaat zijn van een fusie tussen openbaar en bijzonder onderwijs. 

Contact

Telefoonnummer: 06 10 31 35 79
E-mailadres: erik.renkema@windesheim.nl. 

Locatie en route

De Kenniswerkplaats is gevestigd op de Campus van Windesheim in Zwolle op loopafstand van het treinstation van Zwolle.

Routebeschrijving

Route vanaf treinstation in Zwolle

Vanaf het station is het circa 15 minuten lopen. Neem uitgang Zuid van het NS-station. Steek de weg schuin over naar het plein. Steek het plein over en ga rechtsaf langs het water (Koggelaan). Ga vervolgens links het bruggetje over (Lünenstraat). Steek daarna het kruispunt over en loop onder het viaduct door. Ga aan het einde van het fietspad rechtsaf naar de Campus.

Route met de auto (A28)

Vanaf A28 (Amersfoort-Groningen): Borden richting Zwolle, Afslag 18 Ring-Zuid, verder op N337 IJsselallee. Vervolgens tweede afslag rechts, richting Schelle Noord-Hogeschool Windesheim (Burgemeester van Walsumlaan). Na 130 meter rechts afslaan naar de Campus

Route met de auto (N35)

Vanaf N35 (Almelo-Zwolle): Borden richting Zwolle-Amersfoort (snelweg). Op Ittersumallee na 1200 meter rechtsaf slaan naar N337 (IJsselallee). Na ruim 2 km links richting Schelle Noord-Hogeschool Windesheim (Burgemeester van Walsumlaan). Na 130 meter rechts afslaan naar de Campus

Route met de bus

Buslijn 2 (Ittersumerbroek) rijdt vanaf station Zwolle (uitgang Zuid) richting de Campus. Halte: Burg. van Walsumweg.