Onderzoeksthema Theologie

Kenniswerkplaats Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit

Onderzoeksprojecten van scholen en studenten

Kenniswerkplaats (lopend) - Leraren, studenten en hogeschooldocenten beantwoorden samen vragen over levensbeschouwelijke educatie en diversiteit in onze Kenniswerkplaats: een plek waar vragen en ideeën uit de praktijk van levensbeschouwelijke educatie en diversiteit een plek krijgen en waar onderzoek wordt gedaan naar jouw praktijk in het basis- of het voortgezet onderwijs.

Wat?

Het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing van hogeschool Windesheim kent een initiatief waar de ambitie van afstraalt! Er worden namelijk veelbelovende ideeën verzameld en praktijken ontwikkeld om het levensbeschouwelijk onderwijs een inspirerende impuls te geven.

Lees meer over het wat?

Voor en door wie?

Erik Renkema is vanuit het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing als hogeschoolhoofddocent aangesteld voor het inrichten en coördineren van deze Kenniswerkplaats voor Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit. Voor die Kenniswerkplaats is hij op zoek naar jouw ideeën en ervaringen!

Lees meer over het voor en door wie?

Hoe? Wat zijn de thema's? Aanmelden?

Het bijzondere van dit initiatief is dat scholen samen met studenten van de lerarenopleiding voor basis- en voor voortgezet onderwijs, onderzoek uitvoeren naar levensbeschouwelijke educatie en diversiteit, waarbij de verschillende vragen uit het veld aan onze studenten worden gekoppeld

Lees meer over het hoe, thema's en aanmelden

Symposium als startschot

Aan de hand van uitdagende gedachten stonden we 22 november met elkaar stil bij diverse vraagstukken, waarbij onderzoek en ervaringen uit de praktijk aan de orde kwamen. Daarbij was de dag ook het startschot van de Kenniswerkplaats Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit van het lectoraat.