Onderzoeksthema Technologie

Robotica

Industriële robotica biedt vele kansen en mogelijkheden; zowel voor bedrijven als voor onderwijs en vakmensen. Daarom heeft Windesheim een kwartiermaker aangesteld om over een aantal jaar een lectoraat te realiseren dat toegepast onderzoek doet naar dit onderwerp.

Toekomstig lectoraat

Er wordt volop geïnvesteerd in industriële robotica door het bedrijfsleven en daar wil Windesheim als onderwijsinstelling bij aansluiten. Met het aanstellen van de kwartiermaker voor het lectoraat Industriële Automatisering & Robotica zet Windesheim een belangrijke stap in het innovatief technisch onderwijs van de toekomst. De komende tijd wordt er een onderzoeksgroep samengesteld met als doel over een aantal jaar een lectoraat te realiseren.

Robotica bij Windesheim Flevoland

Het lectoraat Robotica van Windesheim Flevoland wordt niet gecontinueerd. De vestiging in Almere heeft behoefte aan een lectoraat met een bredere thematiek, waarin met name smart technology een plaats heeft. Dit sluit beter aan bij de breedte van de technische opleidingen en de vraagstukken in de regio. Naar verwachting zal binnen dit nieuwe lectoraat met als werktitel "Technology for smart inclusive cities", plaats zijn voor de thematiek van de succesvolle onderzoekslijn Robotica voor zorg en educatie.