Publicaties

Nieuwsgierig naar onderzoeksresultaten? Het lectoraat deelt nieuwe inzichten in casestudies, handboeken, rapporten en publicaties in vakbladen en wetenschappelijke media.

34 Resultaten
 1. Verkenning van 3D metaalprinttechnologie 19 november 2019

  Met de omschrijving Verkenning van de metaalprint technologie wordt nagestreefd om de mogelijkheden van deze nieuwe manier van produceren onder de aandacht te brengen. Door de techniek op een slimme manier in te zetten kunnen ze voor bepaalde toepassingen voordelen opleveren in de maakindustrie. Dit rapport geeft de inhoudelijke eindrapportage van de uitgevoerde werkzaamheden.
  Download
 2. Industrieel hergebruik van EoL thermoharde composieten 07 oktober 2019

  Kan de methode van hergebruik van end-of-life (EoL) thermoharde composieten op industriële schaal worden toegepast? Deze publicatie beschrijft de activiteiten en de resultaten van het RAAK-MKB project met het onderzoek naar deze vraag.
  Download
 3. Poedercoaten op composiet 28 juni 2019

  Poedercoaten is een techniek waarbij verf in poedervorm op een product wordt aangebracht en vervolgens wordt uitgehard in een oven. Poedercoatings worden al tientallen jaren aangebracht op metalen, bijvoorbeeld staal en aluminium. In dit rapport staan de resultaten van het onderzoek of de poedercoattechniek ook toegepast kan worden op thermoharde composiet materialen.
  Download
 4. Kunststoffen in de machinebouw II 12 juni 2019

  Naar aanleiding van meer vraag naar de mogelijkheden van kunststoffen in de machinebouw is er een vervolg gemaakt op dit project. Lees hier het rapport.
  Download
 5. Renovatie stalen brugdekken met een VVK sandwichconstructie 11 september 2018

  Sinds 1997 is binnen Nederland meer aandacht gekomen voor de vermoeiingsproblematiek van orthotrope stalen brugdekken. Om veelvuldige verkeershinder door inspecties en reparaties te voorkomen moeten scheuren in alle vaak belaste stalen bruggen worden voorkomen. Het doel is de haalbaarheid van een alternatieve oplossing voor de vermoeiingsproblemen te onderzoeken.
  Download
 6. Poedercoaten op Plastics 07 september 2018

  Poedercoaten is een techniek om op producten een verflaag aan te brengen zonder gebruik te maken van oplosmiddelen. Dit literatuuronderzoek biedt een korte inleiding in de achtergronden van het poedercoaten op deze materialen.
  Download
 7. Composiet als wapenende bekisting 08 februari 2018

  In dit rapport staat het onderzoek naar constructieve samenwerking composiet en beton centraal.
  Download
 8. Powdercoating on Plastics 2017 01 november 2017

  Effects of plasma surface treatments on morphology and surface chemistry: Improving adhesion of powder coating systems to polypropylene substrates.
  Download
 9. A practical guide to 3D Printing 30 april 2017

  Een eindpublicatie naar aanleiding van het onderzoeksproject 'Nieuwe materialen voor 3D-printing'. De publicatie geeft niet alleen inzicht in de mogelijkheden van 3D-printen, maar biedt ook de benodigde basiskennis om met deze techniek aan de slag te gaan.
  Download
 10. Hergebruik van thermoharde composieten – Onderzoek naar verwerken materiaal uit het CSTDRP-proces 30 april 2017

  Een inhoudelijke eindrapportage van het KIEM-VANG project ‘Hergebruik van thermoharde composieten – Onderzoek naar verwerken materiaal uit het CSTDRP-proces’.
  Download