Nieuwe materialen voor 3D-printing

Onderzoeksproject (afgerond) - Steeds vaker wordt 3D-printing gebruikt voor het maken van een scala aan verschillende soorten toepassingen. De ontwikkelingen binnen 3D-printing gaan dan ook razendsnel. Om hierin een substantiële bijdrage te leveren is de maakindustrie naarstig op zoek naar manieren om deze markt te bedienen.

Het doel van dit onderzoeksproject is het ontwikkelen van materialen voor 3D-printen en bijbehorende toepassingsmogelijkheden, met aandacht voor de consumentenmarkt en voor medische toepassingen.

Resultaat

Het onderzoeksproject is afgesloten met de publicatie 'A practical guide to 3D Printing'. De publicatie geeft niet alleen inzicht in de mogelijkheden van 3D-printen, maar biedt ook de benodigde basiskennis om met deze techniek aan de slag te gaan.

A practical guide to 3D Printing

Logo Green PACGreen PAC

Het onderzoeksproject ‘Kunststoffen in de medische technologie' is een onderzoek van Green PAC, Centre of Expertise Smart Polymeric Materials. Green PAC is een initiatief van NHL Stenden en Windesheim en is een open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten, waar ‘businessdriven’ kennisontwikkeling wordt opgestart en gefaciliteerd.

Op de website van Green PAC kunt u meer lezen over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise