Green PAC Drentea: Room-Steel 2016

Onderzoeksproject (afgerond) - Onderzoek naar de toepassing van bio-based/bio-degradeble/bio-materialen voor kantoormeubelen, waarbij duurzaamheid (eco-impact), feasibility/producibility en usability van het eindproduct speerpunten zijn.

Duurzaamheid is met name gevonden in de gedachten uit de Circulaire Economie. Deze kan op allerlei niveaus worden ingestoken, hoe dit precies technisch moet/kan is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk geworden dat het verlengen van de emotionele levensduur een belangrijk punt is. Wat nog belangrijker is, is dat is uitgevonden dat de functionaliteit van kantoormeubels drastisch anders kan en moet zijn, om in de toekomst nog relevant te zijn (flexibilisering: individueel gericht én afgestemd op ontmoeten). Hierdoor is qua vormgeving volledig afgestapt van het oude meubel, essentie als staalconstructie is wel deels bewaard gebleven.

Werken is meer dan achter je bureau zitten, het is communiceren. Hiervoor zijn betere meubels nodig die meer flexibiliteit bieden. Een gedegen onderzoek naar hoe dit te realiseren heeft tijd gekost, maar ook een innovatief nieuw concept opgeleverd. Onderdeel van dit concept is de Agile Flexdesk, een meubel dat plaats biedt aan meerdere personen (het eerste ontwerp biedt plek aan vijf personen) en geschikt is voor zowel groeps- als individueel werken. Daarnaast is de vormgeving van de Flexdesk revolutionair te noemen in de kantooromgeving.

Soort Kwalitatief
Opdrachtgever

Green PAC

Partners Drentea-Green PAC en NHL Stenden
Status afgerond