CleanShopping

Onderzoeksproject (afgerond) - Samen met Compoworld is het onderzoek CleanShopping opgestart. Een project waarin een nieuw (her)ontwerp voor een mobiele wasstraat unit voor CleanShopping is gemaakt die maximaal 2500 kg weegt.

CleanShopping is gespecialiseerd in de schoonmaak van winkelwagens op locatie, dit doen ze met behulp van een mobiele wasstraat. Het laatste model wat is ontwikkeld door CleanShopping, model M3, bleek te zwaar voor de openbare weg met 2900 kg. 

Binnen het lectoraat hebben vijf Werktuigbouwkunde studenten gewerkt aan het ontwerpproces van een mobiele wasstraat met een maximaal gewicht van 2500 kg. Samen met docent-onderzoeker Richard Hakvoort is er een ontwerp opgeleverd voor een nieuwe mobiele wasstraat met een geschat gewicht van 2155 kg. 

Compoworld 

Het onderzoeksproject ‘Clean Shopping’ is een onderzoek i.s.m. Compoworld. Stichting Compoworld ontwikkelt composiettoepassingen van idee tot en met product. Stimuleert en faciliteert vanuit Noordelijk Flevoland een ‘composietenklimaat’ waarin innovaties op het gebied van hoogwaardige composieten via industrieel toegepast onderzoek kunnen doorgroeien naar productieontwikkelingsprogramma’s. 

Stichting Compoworld geeft inhoud aan de triple helix benadering door ondernemers, onderwijs/onderzoek en overheden samen te brengen. Alle activiteiten gaan uit van een technologiebenadering waarin ontwerp, materialen en productie in samenhang met elkaar staan.

Soort Kwalitatief
Opdrachtgever CompoWorld
Partners CleanShopping
Status Afgerond