Bioklapbrug Wildlands Adventure Zoo Emmen

Onderzoeksproject (afgerond) - Een goede infrastructuur is essentieel voor de economische ontwikkeling van ons land. Minder onderhoud zorgt voor minder tijdelijke verstoringen van de beschikbaarheid van de infrastructuur. Kunststoftechnologie speelt een steeds grotere rol binnen de gebouwde omgeving. Wildlands Adventure Zoo Emmen laat als eerste ter wereld een biocomposieten beweegbare brug bouwen voor een relatief lichte belasting.

Samen met composiet ingenieursbureau CTC uit Hengelo bouwt MF Emmen een composiet sandwich brugdek bestaande uit natuurvezelversterking met bioharsen. Deze constructie moet in de toekomst staal en glasvezelcomposiet constructies in de weg- en waterbouw gaan vervangen.

De biocomposietenbrug wordt een overtuigend project als er in geslaagd wordt een brugdek te maken van biocomposieten dat: lichter is dan staal en de lange levensduur en lage onderhoudskosten kent van een glasvezelversterkt sandwich brugdek.

Logo Green PACGreen PAC

Het onderzoeksproject ‘Bioklapbrug Wildlands Adventure Zoo Emmen’ is een onderzoek van Green PAC, Centre of Expertise Smart Polymeric Materials. Green PAC is een initiatief van NHL Stenden en Windesheim en is een open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten, waar ‘businessdriven’ kennisontwikkeling wordt opgestart en gefaciliteerd.

Op de website van Green PAC kunt u meer lezen over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise