Onderzoeksprojecten

De onderzoeksprojecten zijn praktijkgericht en vinden plaats binnen de onderzoeksthema’s hybride ontwerp, duurzaam produceren, 3D printing en circulaire economie. Het onderzoek van het lectoraat richt zich op de verduurzaming en innovatie van kunststoffen, composiet- en aanverwante industrieën waarbij de ontwikkelde kennis terugvloeit in het onderwijs en naar de bedrijven.

35 Resultaten
 1. Verkennen 3D metaalprint technologie 2.0 15 mei 2019

  Ontwikkelingen op het gebied van 3D printen gaan razendsnel. Materialen, printtechnieken, toepassingen, printers en aanbieders wijzigen dagelijks en zijn nauwelijks nog bij te houden.
  Lees verder
 2. 3D printen in productie 2.0 09 mei 2019

  Onderzoeksproject (lopend) – Dit is een onderzoek i.s.m. GreenPAC. Binnen het project wordt praktisch onderzoek verricht naar de mogelijkheden om 3D print technieken toe te passen in productie. Het eindproduct kent een eindbestemming en is niet alleen bedoeld als prototype. 
  Lees verder
 3. Groutverbindingen SureBridge  23 april 2019

  Onderzoeksproject (lopend) - Dit onderzoeksproject is een onderzoek i.s.m. Stichting Compoworld. Een project waarin experimenteel onderzoek noodzakelijk is voor een betrouwbare interface van beton-VVK. 
  Lees verder
 4. Closing the loop: re-use of devulcanized rubber in new tires 14 maart 2019

  Promotie-onderzoek (lopend) - Dit is een onderzoek uit de programmalijn Circulaire Economie.
  Lees verder
 5. CleanShopping 26 februari 2019

  Onderzoeksproject (afgerond) - Samen met Compoworld is het onderzoek CleanShopping opgestart. Een project waarin een nieuw (her)ontwerp voor een mobiele wasstraat unit voor CleanShopping is gemaakt die maximaal 2500 kg weegt.
  Lees verder
 6. SIA RAAK-mkb Industrieel hergebruik van end-of-life thermoharde composieten 30 januari 2018

  Onderzoeksproject (afgerond) – In dit onderzoeksproject draait het om de vraag of het proof-of-concept voor het hergebruik van EoL thermoharde composieten technologisch en economisch interessant is voor de praktijkpartners en hoe het leidt tot nieuwe composietproducten van betrouwbare kwaliteit en een degelijk ontwerp.
  Lees verder
 7. KIEM VANG SLS Recycling 20 november 2017

  Onderzoeksproject (afgerond) - Centraal staat de ‘afvalstroom’ van materiaal die ontstaat tijdens de verwerking van Nylon 12 met de 3D-printtechnologie Selective Laser Sintering (SLS).
  Lees verder
 8. Characterisation of Glass Reinforced Epoxy Composites’ 01 oktober 2017

  Het lectoraat Kunststoftechnologie is betrokken bij het Tech For Future (TFF) project ‘Characterisation of Glass Reinforced Epoxy Composites’.
  Lees verder
 9. Poedercoaten op plastic en composiet 01 oktober 2017

  Hoe kan het poedercoaten op onverzadigd polyester en epoxy thermoset composiet na demoulding mogelijk gemaakt worden?
  Lees verder
 10. EFRO Proeftuin Recycling - Future Proof Polymers 14 juli 2017

  Onderzoeksproject (lopend) - De Proeftuin Recycling - Future Proof Polymers is een open omgeving waarin experimentele ontwikkeling en industrieel onderzoek plaatsvinden voor het ontwikkelen en testen van nieuwe duurzame kunststofproducten en procedés in realistische omstandigheden.
  Lees verder