Gloeilamp met daaromheen onderwerpen van Energie Transitie

EnergieTransitie

De energietransitie staat voor de overgang van een energiehuishouding die vooral gebaseerd is op fossiele energie naar een energiehuishouding CO2 vrij, dus volledig koolstofvrije energie. Als Windesheim willen wij een actieve bijdrage leveren om de energietransitie te versnellen. Hiervoor wordt het lectoraat EnergieTransitie opgericht.

Lectoraat EnergieTransitie in oprichting

Het lectoraat EnergieTransitie richt zich op die energie technologieën die een duurzame bijdrage leveren aan de benodigde energietransitie in de gebouwde omgeving en bijbehorende energie infrastructuur. De focus van het lectoraat is het integraal (her)ontwerpen van de energietechnieken in nieuwe energieketens. Het praktijkgericht onderzoek vindt plaats in co-creatie met het werkveld (partners & bedrijven), onderwijs (docent-onderzoeker & student) en maatschappij (overheid & burger).

Het lectoraat EnergieTransitie bestaat uit een partnerschap tussen Enexis Netbeheer B.V., Remeha, onderdeel van BDR Thermea Group en Windesheim. Deze drie partners hebben de ambitie om de samenwerking rondom de regionale energietransitie en het lectoraat uit te breiden met aanvullende partners. Binnen het kernthema duurzaamheid van Windesheim zien wij het lectoraat EnergieTransitie als een van de pijlers voor onze regionale innovatie in co-creatie met het werkveld en partners.

Lector gezocht

Voor het uitbouwen van deze onderzoeksgroep wordt een lector EnergieTransitie gezocht. De sollicitatieprocedure is in volle gang. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.