Kennisdistributiecentrum Logistiek

Samenwerkingsverband (lopend) - Slim gebruik maken van expertise binnen het logistieke werkveld. Dat is het doel van het nationale netwerk van zes regionale Kennisdistributiecentra Logistiek. Windesheim is initiatiefnemer van het Kennisdistributiecentrum (KennisDC) Noordoost.

Het KennisDC Noordoost is één van de zes Kennisdistributiecentra Logistiek, een samenwerking tussen zes hogescholen. Samen zorgen zij ervoor dat bedrijven en instellingen direct geholpen worden met toegepaste kennis. Door het inrichten van interactie binnen het logistieke werkveld én de landelijke kennisinstellingen wordt slimmer gebruik gemaakt van elkaars expertise. Ieder regionaal KennisDC Logistiek is de spil in een regionale ‘logistieke community’.

Centre of Expertise Logistiek

Om voor de logistieke sector focus en massa te bereiken zijn zes hogescholen een samenwerking aangegaan op het gebied van logistiek onderwijs, praktijkgericht onderzoek en innovatieve ontwikkeling. Naast Windesheim zijn dat de Hogeschool van Amsterdam als penvoerder, NHTV (Breda), Fontys (Venlo), Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Arnhem Nijmegen. Het landelijk Centre of Expertise Logistiek bestaat dus uit zes regionale expertisecentra, elk met een eigen thematisch profiel. Hogeschool van Amsterdam treedt bij de ontwikkeling van het Centre of Expertise op als penvoerder en coördinator.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het KennisDC Logistiek.