Meisje die een hap neemt van een koekje

Lectoraat Gezonde Samenleving

Het lectoraat Gezonde Samenleving levert een bijdrage aan een gezonde, sociale en fysieke leefomgeving, aan preventie en aan gezond gedrag.

In het kort

Het lectoraat is in 2008 gestart als De Gezonde Stad. Met de komst van de nieuwe lector Natascha Notten per 1 januari 2020 zal het lectoraat de focus verbreden naar de gehele samenleving. Natascha zal zich met name toeleggen op de sociale kant van de gezonde samenleving. De twee associate lectoren doen onderzoek op het gebied van gezonde en veilige woon- en leefomgeving en evidence based preventie in zorg en welzijn. 

Lees meer over het lectoraat

Lopende projecten

De gemeente Zwolle wil zich samen met haar Zwolse en landelijke partners inzetten voor bewoners met gezondheidsachterstanden. Een mogelijke integrale oplossing wordt geboden door de lokale integrale wijkgerichte aanpak ‘Zwolle Gezonde Stad’. Deze lerende en groeiende aanpak wordt sinds 2010 ingezet in de Zwolse wijken waar relatief veel mensen wonen met gezondheidsachterstanden en een lage sociaal economische status, zoals Diezerpoort, Holtenbroek en Aa-landen.

Lees meer over de lopende projecten