Afbeelding lectoraat ICT Innovaties in de Zorg

Hightech@home

Onderzoeksproject (afgerond) - Steeds meer ouderen, chronisch zieken en mensen met een handicap blijven thuis wonen. Er is echter te weinig personeel om deze mensen thuis te verzorgen. Nieuwe technologische oplossingen kunnen bewoners en zorgverleners mogelijk ondersteunen.

Door middel van gebruikersonderzoek is een gebruikersvriendelijke hightech thuistechnologie ontwikkeld. Hiervoor is een portaal opgezet waaraan verschillende plug&play technologieën gekoppeld zijn, zoals hightech sensoren en videocontact. 

Best Paper Award

Het onderzoeksproject is omschreven in het artikel Open Source Home Care Technology, Technical Design and Development, User Research, Cost-Benefit Analysis, and Business Modeling. Het artikel is ingediend voor de internationale conferentie eTelemed 2014 in Barcelona en won een Best Paper Award. IARIA, organisator van de conferentie, kende de prijs toe.

Logo TechForFutureTechForFuture

Het onderzoeksproject 'Hightech@home' is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim.

 Lees meer over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website van TechForFuture