Header mobiel Lectoraat in de Zorg

ICT-innovaties in de Zorg

De komende jaren komt er heel wat op de gezondheidszorg af: de vraag naar zorgt stijgt, maar het aantal zorgverleners niet. Een slimme inzet van ICT kan de zorg ontzorgen.

Drie onderzoeksperspectieven

Door ICT kan de kwaliteit van de zorg verbeterd worden, of met minder arbeidskrachten en kosten gehandhaafd blijven. Het lectoraat richt zich daarom op de inbedding van veelbelovende ICT-innovaties in de zorgpraktijk. Het onderzoek vindt plaats binnen drie onderzoeksperspectieven: Open Internet of Healthings, eHealth en de Zorgpraktijk, en Structurele Inbedding en Financiering.

Meer over de onderzoeksperspectieven

Praktijkgerichte onderzoeksprojecten

Veel bedrijven houden zich bezig met geweldige eHealth-innovaties. Apps, serious gaming, digitale dossiers, er is veel mogelijk. Toch lukt het maar weinig innovaties door te dringen in het complexe zorglandschap. De praktijkgerichte onderzoeksprojecten van het lectoraat richten zich dan ook op vragen als: Wat zijn passende businessmodellen bij zorginnovaties? Hoe ontwerp en ontwikkel je samen met gebruikers zorg en ICT?

Meer over de onderzoeksprojecten

Laatste nieuws: Eerste Pitstopvoucher voor onderzoeksproject Windesheim

Windesheim heeft met het project ‘eHealth in de Wijk’ als eerste hogeschool een Pitstopvoucher toegekend gekregen van Regieorgaan SIA. Deze voucher biedt de onderzoekers halverwege hun project ruimte voor reflectie en intervisie met externe experts.

Bekijk het nieuwsbericht

Uitgelicht onderzoek: Dementie op de kaart

Deltaplan Dementie

Windesheim heeft zich, als eerste hbo-instelling van Nederland, aangesloten bij het Deltaplan Dementie. ProMemo, het expertise-centrum dat recent is opgericht door de lectoraten Innoveren in de Ouderenzorg en ICT-innovaties in de Zorg, draagt bij aan een dementievriendelijker Nederland.

Meer over ProMemo