Twee mannen die zitten aan een tafel en waarvan er één je aankijkt

Ervaringskennis en Ervaringsdeskundigheid

Ervaringskennis en Ervaringsdeskundigheid is een onderzoekslijn van het lectoraat GGZ en Samenleving en binnen het werkveld van zorg en welzijn de derde kennisbron naast wetenschap en praktijkkennis.

In het kort

Lector Alie Weerman geeft leiding aan de onderzoekslijn Ervaringsdeskundigheid. Zij wil hiermee de implementatie van ervaringsdeskundigheid in de dagelijkse praktijk van gezondheidsprofessionals bevorderen en deze verder ontwikkelen. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de inzet van ervaringsdeskundige zorgprofessionals en studenten van de opleiding Social Work.

Lees meer over ervaringsdeskundigheid

Nieuwsbrief RAAK!-onderzoek

Het RAAK!-onderzoek Ervaringsdeskundigheid is een interactief handelingsonderzoek dat ruimte geeft aan ervaringskennis bij zorgprofessionals. Doelstelling is het beter benutten van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid van medewerkers. De looptijd is februari 2017 - februari 2019. Het onderzoek heeft een eigen nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan via onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief

Meer weten?

Meer weten over de activiteiten rond het lectoraat GGZ en Samenleving of rondom de onderzoeksleerlijn Ervaringskennis en Ervaringsdeskundigheid? Of heb je zelf een onderzoeksvraag? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Ervaringskennis over leven 'in de bijstand'

In opdracht de gemeente Amsterdam organiseert het lectoraat GGZ en Samenleving een training Klanten als spiegel en trainer. In de training worden producten gemaakt die inzicht geven in 'hoe het is' om te leven in de bijstand.

Lees meer over de training Klanten als spiegel en trainer