Meisje die een hap neemt van een koekje

Dr. Carolien Smits

Lector Innoveren met Ouderen

Contactpersoon

088-469 87 95 / 088-469 82 51 (secretariaat)
Chm.smits@windesheim.nl

Onderzoeksgebied

Onderzoeksthema Gezondheid en Welzijn 
Lectoraat Innoveren met Ouderen

Onderzoeksfocus

Carolien Smits is gespecialiseerd in onderzoek naar ouder worden, ouderen en de professionals die hen kunnen helpen om goed oud te kunnen worden. Het onderzoek is gericht op de beroepspraktijk en heeft vaak een actiegerichte, participatieve insteek. 


Onderzoekservaring

Carolien Smits is sinds 2008 lector. De aanvankelijke titel van het lectoraat was Innoveren in de Ouderenzorg. In 2017 veranderde de titel van het lectoraat in Innoveren met Ouderen, om het belang van participatie van ouderen te benadrukken.  Smits heeft ervaring met interdisciplinair kwantitiatief, kwalitatief en mixed methods onderzoek. Ze werkte na haar afstuderen achtereenvolgens aan de University of Edinburgh, Radboud Universiteit (promotie), Vrije Universiteit (Longitudinal Aging Study Amsterdam) en het Trimbos-instituut.

Opleiding

Smits (1958) studeerde psychologie/ sociale gerontologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na haar afstuderen werkte ze aan de University of Edinburgh. Terug in Nijmegen verdedigde ze haar dissertatie over de intake bij de RIAGG-ouderenzorg (1991).