Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Werkgever, we zijn op zoek naar jou!

Technisch hybride docent, je technische werknemer een aantal uren voor de klas
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Technisch hybride docent

Een medewerker van jouw technische bedrijf die daarnaast een aantal uren voor de klas staat, en zo zijn kennis deelt met de toekomstige generatie technische vakmensen. In het onderwijs noemen we dat een technisch hybride docent.

Werkgever, we zijn op zoek naar jou!

Misschien heb je er nog nooit aan gedacht, maar je medewerker in staat stellen een aantal uren per week in het onderwijs te werken kan van grote waarde kan zijn voor jouw technische bedrijf. Je werknemer verruimt zijn blikveld, kennis en ervaring doordat hij of zij in de keuken van het onderwijs mag kijken, een plek waar kennisdeling de dagelijkse gang van zaken is. Zo doet je werknemer nieuwe kennis en vaardigheden op die voor jouw bedrijf van waarde kunnen zijn.

Veel jonge werknemers zijn op zoek naar afwisseling in hun werk. Daarnaast vinden ze het belangrijk om zich voortdurend te ontwikkelen. Het hybride docentschap is een aantrekkelijke manier om dit in te vullen.  

Wat levert het je als werkgever op?

Er zijn allerlei voordelen aan het stimuleren van het hybride docentschap van je technische werknemers:

  • Je werknemer ontwikkelt nieuwe vaardigheden die hij kan inzetten voor jouw bedrijf
  • Je werknemer kan de technische talenten van de toekomst scouten
  • De duurzame inzetbaarheid van je werknemer neemt toe
  • Je werknemer heeft meer perspectief in economisch mindere periodes
  • Er is uitwisseling van kennis en ervaring tussen jouw bedrijf en het onderwijs
  • Door te investeren in het technisch onderwijs investeert je medewerker ook in de technische sector
  • Het netwerk tussen technische bedrijven en het onderwijs wordt uitgebreider en sterker

Ben je werkgever in een technisch bedrijf?

Denk jij erover na om je werknemers te stimuleren om hun vakkennis met het onderwijs te delen? Bijvoorbeeld door ze een aantal uren per week les te laten geven aan een ROC? Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Hoe pak ik dat aan?
  1. Geef je belangstelling door aan onze matchmaker. Je vindt zijn contactgegevens hieronder.
  2. De matchmaker neemt contact met je op voor een gesprek binnen jullie bedrijf. Daarin komen zowel de wensen van jouw bedrijf aan bod als de behoefte bij de ROC's in Gelderland en Overijssel aan technisch hybride docenten.
  3. Vervolgens peilen we samen met jou bij je werknemers of het onderwijs iets voor ze is. Dat doen we in een webinar en in individuele gesprekken. Voor je werknemers volgen er daarna meeloopdagen binnen de ROC’s om de oriëntatie verder vorm te geven.
  4. Is er een match? Dan volgt het formele deel: afspraken maken met het ROC over de manier waarop de uitleen vormgegeven wordt (detachering, contract). En we onderzoeken de mogelijkheden voor professionalisering van de medewerker. Denk hierbij aan een introductieprogramma op de school, een training 'zin in lesgeven' (driedaagse onderwijskundige training), incompany trainingsmodules of individuele coaching.

Neem contact met ons op!

Denk jij erover na om je werknemers te stimuleren om hun vakkennis met het onderwijs te delen? Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn. Stuur een e-mail naar onze matchmaker Durk de Boer, hij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Durk de Boer d.r.de.boer@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Druk de Boer

Ben je werknemer in een technisch beroep?

Werk jij in een technisch beroep en wil jij je vakkennis een aantal uren per week aan de toekomstige generatie overdragen? Het onderwijs is op zoek naar jou! Bekijk welke stappen je kunt zetten.

Hoe pak ik dat aan?
  1. Geef je belangstelling door aan onze matchmaker. Je vindt zijn contactgegevens hierboven.
  2. De matchmaker neemt contact met je op voor een individueel gesprek. Daarin komen zowel jouw wensen aan bod, als de behoefte bij de ROC's in Gelderland en Overijssel aan technisch hybride docenten.
  3. Je doet bij 3 ROC's een dagdeel ervaring op. Zo kun je zien welke school bij jou past.
  4. Is er een match? Dan volgt het formele deel: je maakt afspraken met het ROC over de manier waarop je bij hen in dienst komt (detachering, contract). Ook maak je afspraken over je professionalisering. Denk hierbij aan een introductieprogramma op het ROC, een training 'zin in lesgeven' (driedaagse onderwijskundige training) en/of individuele coaching. 

 

Delen via: