Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Orange the world; stop geweld tegen vrouwen

  • 27 november 2020
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Orange the world; stop geweld tegen vrouwen

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een ernstig probleem. In de afgelopen maanden is het geweld zo explosief toegenomen dat dit inmiddels de 'schaduwpandemie' wordt genoemd. Onze locatie in Almere steunt daarom de internationale actie ‘Orange the World’(opent in nieuw tabblad) van de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Als onderdeel hiervan kleurt gebouw De Landdrost tot en met 10 december oranje.

Naar schatting meldt slechts 40% geweld bij een instantie, arts, vriendin of buurvrouw. Maar 10% gaat naar de politie. Orange the World is het moment om ervoor te zorgen dat praten over geweld tegen vrouwen uit de taboesfeer komt. Met het oranje uitlichten van gebouwen en objecten wordt de aandacht gevestigd op het thema en krijgt het breed aandacht. Ook wordt slachtoffers een hart onder de riem gestoken door debatten, filmvertoningen, straatacties en andere manieren om geweld tegen vrouwen breed bespreekbaar te maken.

SB-café Special ‘Stop huiselijk geweld’

In het kader van de campagne organiseert het Studiesuccescentrum in Almere voor studentbegeleiders een online SB-café Special op 1 december. Gastspreker tijdens de bijeenkomst is Marit Fokkema van de organisatie Veilig Thuis Flevoland. 

Melden is belangrijk

We brengen het onderwerp ook bij onze studenten uitgebreid onder de aandacht. We roepen studenten op, die zelf of in hun omgeving te maken met geweld, dit te melden zodat er hulp geboden kan worden. Bijvoorbeeld via het nationale meldpunt voor geweld achter de voordeur (0800-2000). Natuurlijk staan we ook in de hogeschool voor ze klaar.


Collage met verschillende acties m.b.t. Orange the World

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024
Teaser image

‘Metaalsector nog te onwetend over mogelijkheden Ad-opleidingen’

8 april 2024
Teaser image

Persoonsgerichte zorg ondanks oplopende druk bij zorgaanbieders

5 april 2024