Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

11/6 - 9/7: Collegereeks ‘persoonlijke effectiviteit en veerkracht tijdens de coronacrisis’

  • 4 juni 2020
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Collegereeks persoonlijke effectiviteit en veerkracht tijdens de coronacrisis

Docenten verzorgen vanuit de gedachte #windesheimdeelt voor de tweede keer een reeks online colleges over persoonlijke effectiviteit en veerkracht tijdens de coronacrisis. Neem deel aan deze reeks, of volg één van de sessies.

Je hoeft je niet van te voren in te schrijven. Gebruik gewoon de link om naar het college te gaan.

11 juni, 16.00 uur

“Onzichtbare Interactie” - Over het derde communicatie niveau: het energetische niveau

Wist je dat er naast verbale en non-verbale communicatie nog een derde niveau is? Het energetische niveau gaat over de onzichtbare interactie tussen mensen. Ga maar eens na: je kunt je vast wel een situatie herinneren waar de sfeer om onverklaarbare reden ongemakkelijk voelde, of juist heel fijn.

Volg op donderdag 11 juni om 16:00 uur het open college ‘Onzichtbare interactie’ om meer te leren over je eigen onzichtbare communicatie, en welke invloed je er op hebt.

Door: Jan-Paul Bakker

Kijk hier(opent in nieuw tabblad) het college terug.

18 juni, 16.00 uur

Oog voor rouw en verlies in organisaties in Coronatijd

De coronacrisis zorgt voor angst en onzekerheid bij mensen. De genomen maatregelen hebben verstrekkende gevolgen. Binnen organisaties zien we dat mensen zich zorgen maken over de veiligheid en gezondheid van zichzelf en van hun dierbaren, maar ook onzekerheid over hun baan, het inkomen en de toekomst. Dit maakt organisaties en mensen kwetsbaar. 

Corrie Horrel en Heleen Groenevelt zijn ervaren trainers/coaches in rouw en verlies. Zij verzorgen al jaren de training ‘begeleiden van rouw en verlies in organisaties’, in de meest brede zin. Zij passen de kennis uit die training nu toe op de huidige situatie. 

Tijdens de sessie worden praktische handvatten gegeven voor wat er in organisaties gedaan kan worden door managers en medewerkers om met de gevolgen van de maatregelen en de emoties, die deze oproepen, om te gaan.

Iedereen die met dit thema te maken heeft of op andere wijze interesse heeft in het onderwerp is van harte uitgenodigd om deze sessie bij te wonen!

Door: Corrie Horrel en Heleen Groenevelt

Kijk hier(opent in nieuw tabblad) het college terug.

25 juni, 16.00 uur

Een kwestie van perspectief…

Wie kent het niet: je neemt je iets voor en er komt niets van terecht. Of het nou gaat om je grenzen aangeven, de sprong naar een andere baan wagen, vaker gaan sporten of beginnen met die nieuwe opleiding….We willen wel, maar het komt er zo vaak niet van. Hoe neem je de regie over je werk, carrière of leven? 

De manier waarop je naar jezelf, de mensen om je heen of naar je de wereld kijkt, is bepalend voor wat je ziet. En wat je ziet bepaalt je gedrag en daarmee het uiteindelijke resultaat. Wat zou er gebeuren als je op een andere manier naar situaties gaat kijken? 

In deze workshop ervaar je op welke manier je jezelf in de weg kunt zitten en hoe je weer de regie over je leven in handen kunt nemen. Je ontdekt hoe je doelen kunt stellen die wél werken, hoe je daarbij gedrag kiest dat wél tot succes leidt en welke support jou helpt bij verandering.

Om alles uit deze workshop te kunnen halen is het belangrijk dat je je in een rustige ruimte bevindt en een aantal losse A4-tjes en een pen of stift bij de hand hebt.

Door: Nanja Visser-Vos

Kijk hier(opent in nieuw tabblad) het college terug

 

2 juli, 16.00 uur

Bouwen aan professioneel zelfvertrouwen

Professioneel zelfvertrouwen kun je ontwikkelen. In deze sessie leer je hoe dat werkt en gaan we er meteen mee aan de slag.

Iedereen maakt op het werk wel eens onzekere momenten mee. Naast successen heb je in je werk ook te maken met tegenvallers en tegenslagen. Of moet je, zoals nu in de periode van Corona, snel nieuwe dingen leren of op andere manier werken waardoor je zelfvertrouwen op de proef wordt gesteld. Hoe je hiermee omgaat heeft invloed op je veerkracht. 

Zelfvertrouwen kan daarin veel betekenen. Een optimistische mindset met zelfvertrouwen gaat uit van groeimogelijkheden. Zelfvertrouwen betekent niet ‘denken dat je alles kunt’ maar vertrouwen hebben in dat je ook moeilijke perioden te boven kunt komen.

We hebben allemaal wel eens een negatieve gedachte of spanning over werk, maar te veel onzekerheden kunnen belastend zijn. Misschien loop jij wel regelmatig rond met het gevoel dat je iets niet goed genoeg kunt of heb je soms het idee dat je elk moment door de mand kunt vallen. Dan ben je makkelijk geraakt door kritiek van collega’s. 

Professioneel zelfvertrouwen versterkt je veerkracht. Het geeft je een veerkrachtige werkhouding en maakt dat je tegenslagen beter verwerkt. Een reëel vertrouwen in je kunnen heeft een positief effect op je welzijn. 

Door: Marlies Jellema

Kijk hier(opent in nieuw tabblad) het college terug

 

9 juli, 16.00 uur

#Windesheimdeelt in vogelvlucht (1). Samenvatting van hoogtepunten van de eerste reeks online colleges

In deze online sessie neemt Lars van Egmond je in vogelvlucht mee langs de meest gewaardeerde onderwerpen die in de eerste reeks van twaalf online colleges voorbij zijn gekomen. Samen met trouwe deelnemers en nieuwe geïnteresseerden behandelt hij ‘hoogtepunten’ die jouw helpen met een vol hart en een leeg hoofd de zomer in te gaan. Daarnaast is er aandacht voor het programma van na de zomer, want corona of geen corona, Windesheim gaat door met delen: in een vaste frequentie, gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en geheel gratis. We zien je graag tijdens deze feestelijke seizoen afsluiting van #windesheimdeelt.

Onderwerpen die in deze eerste reeks voorbij kwamen waren o.a. veerkracht, de zaag scherp houden, kernkwadrant, van reactief naar proactief, effect van ritme op je leven, positieve psychologie, persoonlijk leiderschap, ontwikkelen van zelfvertrouwen, rouw en verlies.     

Door: Lars van Egmond

Ga naar het online college van 9 juli(opent in nieuw tabblad)

Delen via:

Vragen?

Stel ze aan Myrthe Honingh
Woordvoerder

Wat zoek je?

Direct naar

Events Windesheim Informatiecentrum

Laatste nieuws

Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024
Teaser image

Passiefhuis: met de energie van een waakvlammetje een heel huis verwarmen

17 april 2024
Teaser image

Alumni van Windesheim kijken tevreden terug op hun opleiding

8 april 2024
Teaser image

‘Metaalsector nog te onwetend over mogelijkheden Ad-opleidingen’

8 april 2024