Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Stel je vraag aan een Almeerse student

  Home / Jongeren / Hulp bij studiekeuze / Stel je vraag aan een Almeerse student

  Meer weten over een opleiding?

  Veel studenten en oud-studenten zijn beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden! Benader ze via social media of stuur ze een mailtje.

  Economie, Management en Recht

  Economie, Management en Recht

  Afgeronde opleiding: Officemanagement (Associate degree)
  Huidige opleiding: Bedrijfskunde (MER)

  Mijn naam is Laura Kiezebrink en ik ben vierdejaars Bedrijfskunde (MER) student. Hiervoor heb ik de Associate degree Officemanagement gevolgd.

  Als studentcoach sta ik open om met jou in gesprek te gaan. Heb je bijvoorbeeld moeite met plannen, twijfels over je studie, loop je vast op andere gebieden of heb je een steuntje in de rug nodig? Laat het mij weten want ik help je graag!

   

  Stuur Laura een e-mail

  Hoi, ik ben Priti, een 5de jaars Bedrijfskunde (voorheen MER) student. Ik kan veel vertellen over de overgang van havo naar hbo, overgangsmogelijkheden naar de universiteit, inhoudelijke vragen over Bedrijfskunde, propedeuse, stages, minors, Comakers, puntensysteem van de opleidingen, schoolgeld en afstuderen.

   

  Stuur Priti een e-mail

  Mijn naam is Merel Woudstra, ik ben 18 jaar oud en ik zit in het tweede jaar van de opleiding Commerciële Economie. Ik ben een enthousiaste student die graag vertelt over haar opleiding. Je kunt mij vragen stellen over:

  - Hoe mijn eerste jaar is verlopen;
  - De inhoud van mijn studie;
  - Mijn studiekeuze (ik heb een studiekeuzetraject gevolgd bij Septemberadvies).

  Ik hoop dat ik toekomstige studenten, die nog een studiekeuze moeten maken, kan helpen.

   

  Stuur Merel een e-mail

  Hoi allemaal! Mijn naam is Daniela en ik studeer Communicatie. Ik zit nu in mijn eerste jaar en het bevalt me enorm! Ik heb hiervoor een andere opleiding gevolgd en ook op een andere school. Eigenlijk ben ik daardoor erachter gekomen dat de opleiding Communicatie beter bij mij past! Ik heb het gevoel dat ik mijn creatieve kant, tijdens de opleiding goed kan benutten.

   

  Stuur Daniela een e-mail

  Mijn naam is Prince Peguy Pindi en ik ben een tweedejaarsstudent van de opleiding Finance & Control aan de hogeschool Windesheim locatie Almere. Als een zeer gedreven student, werk ik aan mijn ambitie om mijn Finance & Control Bachelor te halen. Ik kan toekomstige studenten aan het hbo vertellen over de overstap van het mbo naar het hbo, stage waar ik in januari mee zal beginnen en waarom ik voor Windesheim Almere heb gekozen.

   

  Stuur Prince een e-mail

  Hoii, ik ben Sandra Bedrosian. Ik ben twintig jaar en kom uit Purmerend. Ik zit in mijn laatste jaar van de Associate degree Finance en ga binnenkort stage lopen. Mijn vooropleiding is de havo en ik heb ook in de klas gezeten met mensen die van het mbo kwamen. Door deze combinatie kan ik nu veel vertellen over de overstap naar het hbo en hoe ik het persoonlijk ervaren heb. Ook kan ik wat vertellen over het feit dat ik aardig wat moet reizen voor school en hoe dat mij bevalt, omdat ik niet in Almere woon.

   

  Stuur Sandra een e-mail

  Ik ben Irene Visser en ben 19 jaar. Ik woon in Almere en ben derdejaars HBO - Rechtenstudent. Ik heb een half jaartje op de universiteit gezeten, maar ben weer teruggekomen op Windesheim. Ik kan over deze overstap vertellen, maar ook over alle vakken van mijn studie, Comakership, de overstap van havo naar hbo en het leven in Almere.

   

  Stuur Irene een e-mail       Of stel je vraag via Instagram

  Mijn naam is Elze Wassing, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Human Resource Management. Heb je vragen over de studie, stages of bijvoorbeeld het studeren aan het hbo, dan kan ik je daar meer over vertellen!

   

  Stuur Elze een e-mail

   

  Mijn naam is Babet Eldering, 20 jaartjes jong en eerstejaarsstudent Management  (voorheen: Officemanagement). Ik heb mijn havo-diploma behaald en heb vervolgens gekozen voor een opleiding aan het mbo (Management Assistant, niveau 4 in 2 jaar). Dit deed ik omdat ik niet zeker was over mijn studiekeuze en niet meteen een sprong in het diepe durfde te wagen door aan een 4-jarige hbo-studie te beginnen. Op dat moment wist ik nog niet van het bestaan van een Associate degree. Ik kan dus zowel de stap van de havo naar het hbo als de stap van het mbo naar het hbo belichten. Verder heb ik een programma gevolgd om erachter te komen welke studie er bij mij past, hierin heb ik tips meegekregen die ik zeker met je wil delen!

   

  Stuur Babet een e-mail       Of stel je vraag via Linkedin

  Hoi, mijn naam is Marit en ik ben 19 jaar. Ik woon in Diemen en ben net begonnen aan mijn eerste jaar van de Associate degree Management (voorheen: Officemanagement) aan Windesheim in Almere. Hiervoor heb ik een tussenjaar gehad en dáárvoor heb ik mijn vwo-diploma gehaald. Ik kan je van alles vertellen over de eerste weken van de opleiding, mijn eerste indruk, het aanschaffen van boeken en over de overstap van vwo naar hbo bijvoorbeeld. Alle vragen zijn welkom.

   

  Stuur Marit een e-mail

  Afgeronde opleiding: Ondernemen (Associate degree)
  Huidige opleiding: Commerciële economie

  Hoi! Mijn naam is Julia, 4e jaars student Commerciële Economie. Ik word vaak omschreven als een rustig maar ook vrolijk en actief persoon die goed kan luisteren. Ik weet dat je studententijd soms een achtbaan kan zijn. Ik help je daarom graag om er een leuk ritje van te maken!

   

  Stuur Julia een e-mail

  Gezondheid en Welzijn

  Gezondheid en Welzijn

  Mijn naam is Ana Grijalva en ik ben een afstudeerstudent van de opleiding Logopedie. Bij mij kan je met al je vragen kwijt over transfer van mbo naar het hbo, hoe het is om te studeren op Windesheim en online lessen, inhoudelijke vragen over de opleidingen en stages! In de loop van de jaren heb ik veel handige tips m.b.t studeren die ik met je kan delen. Als je vragen hebt neem gerust contact met mij op!

   

  Stuur Ana een e-mail       Of stel je vraag via Instagram

  Mijn naam is Fleur en ik ben 2e jaars logopediestudent. Mocht je vragen hebben over deze studie, het beroep, de overstap van havo naar hbo of heb je een andere logopedie-gerelateerde vraag? Benader mij via de mail of via sociale media en ik help je heel graag verder!

   

  Stuur Fleur een e-mail       Of stel je vraag via Instagram

  Hi, mijn naam is Roby Keereweer en ik ben tweedejaarsstudent aan de opleiding Logopedie.
  Vaak word ik omschreven als iemand die goed kan praten en luisteren. Ik weet hoe lastig het eerste jaar kan zijn en begrijp dat niet alles vanzelf gaat. Ik vind het fijn om te helpen zoeken naar een goede en effectieve manier van studeren, waar je lange tijd plezier van zult hebben. Ook met persoonlijke problemen die effect hebben op de studie, kan ik helpen. Ik ben altijd bereikbaar en zal altijd proberen om je zo goed mogelijk te helpen!

   

  Stuur Roby een e-mail       Of stel je vraag via Facebook

  Mijn naam is Julia Elvera, ik ben 20 jaar oud en studeer Social Work. Momenteel zit ik in het tweede jaar en ik heb het naar mijn zin. Dit jaar loop ik stage bij Freeway Zorg, dit is begeleid wonen voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

  Moeite met het uitkiezen van een opleiding die echt bij jou past? Ik help je graag met je keuze. Ook ik heb moeite gehad met het kiezen van een opleiding die bij mij past. Hierdoor kan ik jou goed helpen met het makkelijker maken van de keuze voor de opleiding die bij jou past.
  Moeite met het vinden van praktische informatie zoals collegekosten of spreekuren van de decaan? Ook daarmee kan ik je helpen! Ik kan je met veel helpen en dit doe ik ook graag.

   

  Stuur Julia een e-mail       of stel je vraag via Instagram of Facebook

  Mijn naam is Rianne van Balen Walter, ik ben 20 jaar. Ik zit op Windeheim sinds vorig schooljaar, dus dat betekent dat ik nu in het tweede jaar zit. Ik ben de opleiding Social Work gaan volgen omdat ik graag mensen wil helpen! Vanaf dit jaar moet ik ook stage gaan lopen, dus daar kan ik het een en ander over vertellen! Voordat ik naar Windesheim ging heb ik op het mbo gezeten. Hier heb ik Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker gedaan. Ook hier kan ik veel over vertellen!

   

  Stuur Rianne een e-mail

  Mijn naam is Lotte en ik ben 20 jaar. Ik zit op dit moment in het 4e jaar van mijn opleiding Verpleegkunde en heb het hier onwijs naar mijn zin. Jullie mogen mij alles vragen over de studie/school en ik hoop dat ik jullie op deze manier kan helpen bij het maken van een studiekeuze.

   

  Stuur Lotte een e-mail

  Hey! Ik ben Mayra en zit in het vierde jaar van de opleiding HBO Verpleegkunde. Ik kom van de havo en heb het profiel E&M gedaan. Ik kan je dingen vertellen over alles wat je maar kan bedenken! Van studie tot vrije tijd, en van uitstelgedrag tot sociaal leven/bijbaan. Geen vraag is mij te gek ;) 

   

  Stuur Mayra een e-mail

  Mijn naam is Rosa en ik zit in het tweede jaar van Verpleegkunde. Hiervoor heb ik op het MBO mijn maatschappelijke zorg diploma gehaald. Verpleegkunde is iets wat mij blij maakt, dus als ik jullie ergens mee kan helpen hoor ik het graag!

   

  Stuur Rosa een e-mail

  Onderwijs

  Onderwijs

  Ik ben Annick. Ik ben 18 jaar en doe de studie Pabo. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie. Ik kan veel vragen beantwoorden over stage en over de opleiding zelf, maar je mag mij bijvoorbeeld ook vragen stellen over het studentenleven.

   

  Stuur Annick een e-mail       Of stel je vraag via Instagram

  Hoi, ik ben Niels! Ik zit nu in het derde jaar van de Pabo. Dit doe ik met veel plezier, alhoewel het nu natuurlijk een stuk anders is. Heb je een vraag over de opleiding? Hoe het er bijvoorbeeld nu uitziet en vormgegeven wordt? Of heb je een vraag over de overstap van mbo naar hbo? Bijvoorbeeld over het verschil tussen de opleiding Onderwijsassistent en Pabo? Dan kun je mij een mailtje sturen! Ik zal je vraag beantwoorden en hopelijk je laatste beetje onduidelijkheid wegnemen.

  Ook als je een vraag hebt over iets heel anders, bijvoorbeeld de stad of de verschillende locaties, kan je bij mij terecht!

   

  Stuur Niels een e-mail

  Techniek en ICT

  Techniek en ICT

  Mijn naam is Daniëlle Jas, ik ben 4e jaars Bouwkundestudent. Ik ben op dit moment bezig met een onderzoek voor de Gemeente Almere. Hierna verwacht ik te starten met mijn afstudeeronderzoek. Ik ben 29 jaar en ben wat later begonnen met mijn hbo-opleiding. Hiervoor heb ik de opleiding Evenementenorganisatie gedaan op het mbo en heb een aantal jaar gewerkt bij de Action, waar ik onder andere tijdelijk assistent bedrijfsleider ben geweest.

   

  Stuur Daniëlle een e-mail

  Heyhey ik ben Lynn van Latum, 19 jaar oud en ben eerstejaars Bouwkunde student op Windesheim in Almere. Ik kom van de havo en heb, voordat ik aan Bouwkunde begon, een jaar Creative Business gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor vragen over de overstap van havo naar hbo, het verschil tussen Windesheim en HvA en hoe studeren nou echt is kun je bij mij terecht! Ik maak graag een keer een praatje met wellicht mijn toekomstige medestudent en help natuurlijk graag mee aan het maken van de juiste studiekeuze!

   

  Stuur Lynn een e-mail       Of stel je vraag via Instagram

  Ik ben Zoë Jonge. Ik ben een 3e jaars Engineeringstudent. Ik kan vertellen over het eerste jaar van Engineering, over de richting Design Engineering en over Comakerships (soort stage).

   

  Stuur Zoë een e-mail

  Ik ben Yousra Goraani en ik zit in het derde jaar van HBO-ICT. Ik kan je vertellen hoe het is om in Nederland te studeren als je uit het buitenland komt en hoe je je studie combineert als je vader of moeder bent. Verder sta ik ook open voor andere vragen. Wees niet verlegen en stuur mijn een e-mail of contacteer mij via mijn Facebook.

   

  Stuur Yousra een e-mail       Of stel je vraag via Facebook

  In 2017 begon ik in Almere aan de opleiding vanaf de havo. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in waarom en hoe mensen zich van A naar B verplaatsen. Eenmaal op de opleiding ben ik erachter gekomen dat het werkveld heel breed is. Het gaat niet alleen over verplaatsingen, maar ook over alle aspecten daaromheen zoals veiligheid, psychologie en beleid. Dit is terug te zien in de stages die ik gedaan heb. Tijdens de opleiding passen we namelijk veel kennis toe in de praktijk. De stages in de vorm van projecten heb ik gedaan o.a. Gemeenten Lelystad en Almere, Royal HaskoningDHV, de politieacademie, internationale overheden en Strukton.
  Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar en loop ik vier dagen in de week stage bij Strukton, werkende aan de meest innovatieve weg van Nederland! Daarnaast maak ik de eerste voorbereidingen voor mijn afstudeerproject en denk ik na over een master. Ik kan je dus over van alles informeren.

   

  Stuur Jelle een e-mail       Of stel je vraag via LinkedIn

  Ik ben Suzanne Distelbrink. Ik ben 21 jaar oud, woon in Amstelveen en zit in het eerste jaar van de Associate degree Software Development. Ik heb voor deze opleiding een mbo-game-development gedaan en heb dus al ervaring met programmeren. Ik heb ervaring met stage zoeken in de game-industrie. Ik heb op mijn oude school ook elke keer meegewerkt op open dagen.

   

  Stuur Suzanne een e-mail       Of stel je vraag via Facebook

  Cookie instellingen

  Windesheim maakt gebruik van functionele en analytische cookies om het gebruik van de website te optimaliseren. Daarnaast maken we gebruik van cookies voor marketingdoeleinden. Hiermee kunnen we je gedrag volgen op websites. Als je op 'accepteer alle cookies' klikt, geef je hiervoor toestemming. Klik op 'stel je persoonlijke voorkeuren in' om aan te geven welke cookies je accepteert. Lees ons cookiestatement voor meer informatie.


  Stel je persoonlijke voorkeuren in