Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Samen iets moois maken voor de openbare ruimte én creatief bezig zijn

Tom Kouwen eerstejaars, Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit
Banner image

Dat ik iets met openbare ruimte zou gaan doen zat er eigenlijk dik in. Want op de basisschool tekende ik mijn eerste ‘plannen’ al. Zo bedacht ik dat onze straat opnieuw moest worden ingedeeld, met een attractiepark op de plek van de speeltuin. 

Voor Ruimtelijke Ontwikkeling - Mobiliteit heb ik de mbo-opleiding Grond- Weg- en Waterbouw gedaan. Tijdens een stage van die opleiding, bij een verkeerskundig adviesbureau, ontdekte ik dat ik de wereld van de mobiliteit, verkeerskunde toch wel érg leuk vind. 

Dat gaf de doorslag

Ik besloot een vervolgstudie te doen. Toch heb ik nog erg getwijfeld tussen deze opleiding en Civiele Techniek. Maar de gesprekken met docenten en studenten tijdens de open dag gaven voor mij de doorslag. 

Je leert tijdens de opleiding teveel om op te noemen. De colleges zitten bomvol informatie. Het docententeam is erg gezellig. Omdat de opleiding klein is, kom de docenten en studenten vaak tegen. De docenten (en je studiebegeleider in het bijzonder) staan altijd voor je klaar bij vragen en ook voor een gezellig praatje op de gang. Daardoor stap je ook sneller naar iemand toe als je vragen hebt. 

Werken aan een stad zonder verkeersproblemen

Wat ik ook erg leuk vind zijn al die vakken die we krijgen. We krijgen informatie over veel verschillende onderwerpen en invalshoeken. Dit maakt dat je elke week wel vakken hebt die voor jou interessant zijn. Maar het allerleukst vind ik de projecten die we doen. Hierbij werk je samen met je klasgenoten aan een groot project waarbij je bijvoorbeeld een stad ontwikkeld waar geen verkeersproblemen zijn. 

Van mbo naar hbo

Ik merk wel dat ik op het mbo minder Nederlands, Wiskunde en Engels heb gehad dan mijn klasgenoten die van de havo komen. Maar het  niveauverschil is met wat extra oefenen en het volgen van de colleges goed te doen. En de docenten staan voor je klaar. 

Wat ik hierna ga doen? Ik denk dat ik voor een verkeerskundig bureau ga werken. Of misschien wel bij een overheid. Omdat ik tijdens de verschillende vakgebieden te zien krijg is mijn keus iets veranderd. Maar ik kan nog alle kanten op!

Mijn tip voor jou!

Weet je nog niet wat je moet kiezen? Ga dan meelopen! Ook bij andere opleidingen of bij dezelfde opleiding in Almere. Want als je breed kijkt, wordt het je al snel duidelijk wat je wel of niet wilt. En kijk ook eens rond op een open dag.