Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Continu op zoek naar balans, tussen mens en organisatie

Rosan de Boer-van Pijkeren afgestudeerd, Human Resource Management 
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Rosan de Boer van Pijkeren

De combinatie van het zakelijke en sociale van een bedrijf; dat spreekt mij enorm aan van Human Resource Management. Een bijdrage leveren aan het succes van een bedrijf door het inzetten van de juiste mensen, dat vind ik een interessante uitdaging. 

Voordat ik koos voor Human Resource Management bij Windesheim, had ik al een mbo-diploma Ondernemer Detailhandel op zak. Maar ondernemer zijn? Tijdens de opleiding merkte ik dat het toch niet de richting was die ik op wilde. Maar wat dan wel? Door goed rond te kijken en verschillende meeloopdagen van opleidingen te volgen, kwam ik uit bij HRM. Tijdens die meeloopdag voelde het gelijk goed. De onderwerpen, de sfeer op de opleiding, het persoonlijke contact; het sprak me meteen aan. 

Op zoek naar de balans   

Wat zo leuk is aan HRM, is dat je constant bezig bent met de balans tussen mens en organisatie. De sociale én zakelijke kant van een bedrijf. Ook al kan dat soms lastig zijn hoor. Zeker als het betekent dat de organisatie bij een reorganisatie boven de mensen komt te staan. Dat is niet makkelijk. Maar aan de andere kant heb je ook weer te maken met die medewerker die na een lange ziekteperiode zijn werk weer langzaam kan gaan opbouwen en daar dankbaar voor is en van geniet. Dat maakt het HR-vak weer prachtig.

Leer over jezelf en in de praktijk

De opleiding leert je op een andere manier kijken naar werken binnen een organisatie en het werken met mensen. Ook leer je tijdens de studie veel over jezelf en onderzoek je welk onderdeel van HR het beste bij je past. Het is heel praktijkgericht. Wij kregen tijdens de opleiding veel verschillende stages en praktijkopdrachten. Leuk en afwisselend!

Een fijne sfeer

Ook is er aan begeleiding en persoonlijke aandacht van de docenten geen gebrek. Wat zorgt voor een fijne sfeer op de opleiding. Mijn ervaring is dat je je zeker geen nummer voelt en dat het contact met de docenten heel gelijkwaardig is. 

Helpen met re-integreren

Ik kan de studie HRM zeker aanraden en ik heb een hele fijne tijd op de opleiding gehad. Ondertussen ben ik afgestudeerd en nog een beetje zoekende naar wat ik wil gaan doen. Momenteel werk ik als vitaliteitscoach in een sportschool waar ik mensen begeleid met re-integreren binnen hun organisatie. En ik geef les en voorlichtingen voor de opleiding HRM.