Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Ik kan het iedereen aanraden om lid te worden van een studentenvereniging

Madelein Tijhof Over lid worden van een studentenvereniging
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Ervaringen(opent in nieuw tabblad) / Madelein Tijhof studentenverenigingen

Ik ben Madelein en volg de opleiding Sportkunde (Calo). Daarnaast ben ik lid van Vestuvalo, een gezellige en fijne studentenvereniging voor studenten van de Calo.

Je leert snel nieuwe mensen kennen 

Eerst mocht ik van mijn ouders geen lid worden, omdat ik misschien te veel zou gaan feesten en te weinig aan school zou doen. Maar omdat het niet verplicht is om naar elk feestje te gaan, vonden ze het toch goed. Het leek mij erg gezellig en een slimme manier om snel nieuwe mensen te leren kennen op de Calo. Niet alleen van mijn eigen studiejaar, maar ook van andere studiejaren. 

Vestuvalo 

Het leukste van lid zijn van Vestuvalo is dat je geaccepteerd wordt om wie je bent en nooit alleen bent. Er staan altijd mensen voor je klaar als je hulp nodig hebt. En er worden ook hele leuke feestjes georganiseerd! Het is echt niet alleen maar feesten en drinken, er worden ook serieuze dingen besproken en ondernomen. Ik kan het echt iedereen aanraden om lid te worden van een studentenvereniging!

Twijfels? 

Twijfel je nog of vind je het misschien eng (wat helemaal niet gek is) om je aan te melden? Praat dan een keer met iemand die al lid is. Die persoon kan je meer informatie geven en je vragen beantwoorden. Ik kan me voorstellen dat je misschien opziet tegen de ontgroening? Niet bij elke studentenvereniging is de ontgroening even heftig of aanwezig. Bij Vestuvalo viel het me eigenlijk heel erg mee. Ik vond het zelfs leuk om te doen!

Lees meer over de studentenverenigingen in Almere 

Lees meer over de studentenverenigingen in Zwolle