Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Vanaf het eerste moment wist ik: dit is de juiste plek voor mij

Madelein Tijhof Over de eerste maand op Windesheim
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Ervaringen(opent in nieuw tabblad) / Madelein Tijhof eerste maand op Windesheim

Ik ben Madelein en zit nu in het eerste jaar van de opleiding Sportkunde (Calo). Eigenlijk wist ik vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam dat dit de juiste plek was voor mij. De sfeer was direct fijn en uitnodigend!

De kennismaking vond ik het leukst

Mijn eerste dag vond ik een beetje spannend. Ik kende al wel wat mensen van de introductieweek, maar er waren ook genoeg mensen die ik nog niet kende. Daarom voelde ik wat gezonde spanning op deze dag. De eerste officiële schoolweek vond ik best wel zwaar. Ik was niet gewend om zulke lange intensieve dagen te maken. Gelukkig wende ik hier snel aan. De lessen waren dan soms wel zwaar, maar ook heel leuk! Terugkijkend op de eerste periode, vond ik het introductiekamp, ook wel kennismakingstijd of K-tijd genoemd, het leukst. Maar het winterkamp was ook gaaf! Kortom, je gaat genoeg leuke dingen doen!    

Mijn tip voor jou 

Zie je op tegen die eerste dag, of het feit dat je naar een nieuwe school gaat? Mijn tip voor jou: Zoek juist de mensen op die je nog niet kent en ga er mee in gesprek, hoe spannend dit soms ook kan zijn. En blijf vooral ook jezelf! Op de Calo word je geaccepteerd, wie je ook bent. Door die sfeer vond ik het niet moeilijk om snel mijn plekje te vinden binnen de opleiding. Stel jezelf open voor nieuwe vakken (of sporten) en als je ergens moeite mee hebt, wees niet bang om een klasgenoot of ouderejaars te vragen.