Deeltijdstudenten

Duale werkplekken

Bij duaal studeren combineert een student zijn of haar hbo-opleiding met een baan. Wat is het voordeel hiervan?

De student gaat gelijk in de praktijk aan de slag en de praktijkopdrachten zijn direct onderdeel van de opleiding. Een groot voordeel voor studenten die veel praktijkervaring op willen doen. Maar ook voor bedrijven en instellingen is het interessant om duale werkplekken aan te bieden.

Duale werkplekken Accountancy

Praktijkonderwijs neemt binnen de opleiding Accountancy een belangrijke plaats in. Studenten werken naast hun theoretische vakken ook structureel aan gedrags- en beroepscompetenties in projectvorm. De praktijkprojecten sluiten altijd aan bij de theoretische vakken in hetzelfde semester.

De duale opleiding Accountancy gaat nog een stapje verder. Hier wordt het verwerven van gedrags- en beroepscompetenties in een andere vorm gegoten. Studenten gaan hier namelijk voor een groot deel van de week in een accountantsorganisatie aan het werk en verwerven daar de benodigde competenties. Een student kan kiezen voor deze opleidingsvorm in het tweede jaar van zijn studie tot en met de afstudeeropdracht.

Interessant voor jouw kantoor?

Als je kantoor ervoor kiest om duale studenten in te zetten, levert dat je organisatie veel op. Je gaat voor een langere periode in zee met een gedreven student met up-to-date kennis van het accountancy-vak en de nieuwste ICT-programma’s. Maar je gaat ook een aantal verplichtingen aan. Tenslotte is de organisatie er mede voor verantwoordelijk om de student op te leiden tot een allround professional.